Paret fra Kongsberg fant kjærligheten på Vikingmarkedet på Borre for to år siden. Vikingentusiastene var blant de første som ankom Borrehaugene med hjemmelagd telt sist torsdag.

Pernille Solem har vært på Vikingmarked på Borre seks ganger tidligere. Resten av familien hennes har vært med i ti år.
Moren hennes, Inger Aass, giftet seg på vikingmarked på Borre for fire år siden. Denne sommeren er det Pernille og John Gunnar som skal gifte seg på ekte vikingvis. Det skjer 31. juli på Borgarsyssel Museum i Sarpsborg.
Pernille fikk et godt øye til John Gunnar da de møttes på her på Vikingmarkedet for to år siden. Siden har det gått slag i slag. Nå er sønnen Fenre på 9 måneder med på sitt første vikingmarked og ser ut til å trives med det.

Fenre er ifølge foreldrene et ekte vikingnavn og man skal tidlig krøkes den som skal bli en ekte viking. Mamma Pernille og pappa John Gunnar har laget en spesiell "hengekøye" til gutten sin oppunder teltet. Biteringen hans er laget av skinn. Her foregår det meste på gamlemåten.
– Sist gang var det 19 nasjoner her og 860 vikinger. Det var noen folk fra Texas her som påstå at dette var verdens beste vikingmarked. Det er i alle fall Nordens største, hevder Vigdis Helmersen i Borre Vikinglag.

– Her samles gamle og unge rundt bålet om kvelden, og selv om det er rundt 300 stykker på plass allerede, er det stort samhold og mange hyggelige folk med felles interesser, forteller Pernille og John Gunnar. Langhårete menn med skjegg i flette, lukten av bål, vikingkamp, nålbinding og smedkunst er bare noe av det du kan oppleve mer av til helgen. Pernille og John Gunnar nyter de siste dagene før Vikingmarkedet åpner offisielt.
– Nå koser vi oss og slapper av. Vi har vikingetøy istedenfor grilldress og trommer framfor Ole Ivars, gliser Pernilles bror Alexander (20) som nettopp har fått seg en stor tatovering av "Borredyret". For vikingentusiastene er dette årets aller største høydepunkt.