Horten har gjennomgått en del forandringer de siste 20 åra. Men informasjonstavlene langs kommunens kyststi har bortsett fra tidens slitasje stått uberørt siden 1993.

Del på Facebook


Det har en prosjektgruppe med representanter fra Horten og Omegn Turistforening, Vestfold Fylkeskommune, Horten kommune og kommandanten ved Karljohansvern gått i bresjen for å gjøre noe med.

Budsjettet på 200 000 kroner inkluderer støtte fra Norsk Tipping, havnevesenet, kommunen og fylkeskommunen.

Tok tre år

Og etter tre års arbeid kan Horten og Omegn Turistforening stolt presentere fruktene av sine dugnadstimer – 8 splitter nye tavler, fra Åsgårdstrand til Falkensten, står nå plassert langs stien. Kyststien på Karljohansverne er selvfølgelig også med.


– Vi som bruker kyststien vil nå få gleden av fornyelsen langs hele stien, sa varaordfører Gunnar Rio da han i går kunne erklære tavlene for åpnet, eller rettere sagt i bruk.

Varaordføreren og turistforeningens leder, Jørn Jorde, var samstemte i at kyststien er et viktig bidrag til folkehelsa.
– Det som er så gledelig er den store bruken av kyststien. En møter alltid mange på tur, fra småbarnsfamilier til pensjonister, sa Jorde under åpningen på Gjestebrygga.

Mange detaljendringer

En av dem som har lagt ned mye tid på oppgraderingen er Kåre Nordal. Den pensjonerte park- og idrettsjefen har stått foran mange små og store detaljendringer i kommunekartet. Dette inkluderer ny vei fra E-18, gamle veier med nytt nummer og nye friområder i kommunen.


– Trykkeriet har vært tålmodige med stadige rettelser. Rett før plansjene gikk i trykken oppdaget vi blant annet at krona på byvåpnet ikke var med. Det hadde vært krise, ler Kåre Nordal.


Med de nye tavlene på plass akter ikke turistforeningen å hvile på noens laurbær. Medielinja ved Horten Videregående er allerede engasjert i å lage nye brosjyrer med kart og utfyllende info som et supplement til infotavlene.

Turgåere må nok smøre seg med litt tålmodighet, for i forbindelse med trykkingen har turistforeningen behov for et par samarbeidspartnere før det berømte puslespillet kan kalles komplett.