525.000 så Wilfred fortelle om rusmisbruket

Wilfred Solberg sier han bare har fått positive tilbakemeldinger etter NRK-programmet om hans rusproblem.

Wilfred Solberg sier han bare har fått positive tilbakemeldinger etter NRK-programmet om hans rusproblem. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Jeg er helt overveldet, sier Wilfred Solberg om tilbakemeldingene etter at han snakket om sitt rusmisbruk på NRK mandag.

DEL

I NRK-programmet Puls der temaet var alkoholisme, fortalte 17. mai-generalen fra Horten om sitt rusmisbruk.

Etter programmet fikk jeg 11 telefoner fra folk som selv sliter. Jeg tok meg tid til å snakke med dem i noen minutter før jeg videreformidlet dem til AAs (Anonyme alkoholikere) åpne telefon. Det å få veldig gode tilbakemeldinger fra rusavhengige selv, gjør at jeg føler jeg har gjort en god jobb, sier Wilfred Solberg.

LES OGSÅ: Wilfred står fram med alkoholmisbruket på TV

– Åpenhet er terapi

Han er stolt av datterens innsats i programmet.

– Hun var så reflektert. Jeg fikk kjenne på de gamle følelsene. Jeg var jo en terrorist. Jeg slo ikke, men jeg holdt ikke avtaler og kom full hjem. Nå forsøker jeg å bruke den gamle dritten til å komme meg videre. For meg har åpenheten vært en terapi. Og fallhøyden blir utrolig mye større. Jeg vil ikke tilbake til det livet jeg hadde, sier han.

Wilfred Solberg sier han setter pris på måten både kjente og ukjente har støttet ham.

– Det er trygt å være rusavhengig i Horten. Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger. Jeg er helt enormt overveldet. Tårene har kommet flere ganger. Jeg føler jeg har satt ord og ansikt på et problem som vi ikke snakker så mye om. Hvis noen ønsker å snakke med meg, er det bare å ta kontakt. Jeg vil gjerne gi noe tilbake til byen og kommunen, sier Solberg.

33 prosent seerandel

Hele 525.000 seere fikk med seg programmet på NRK mandag kveld. Det tilsvarer en seerandel på nesten 33 prosent, altså at en av tre som så TV, så på Puls.

– Dette er gode tall for programmet på denne tiden av året. Sesongens første program hadde 500.000 seere, forteller journalist Line Hødnebø i NRK.

– Hva slags tilbakemeldinger har dere fått etter programmet?

– Tilbakemeldingene går på at det var et veldig viktig tema. På Facebook fikk jeg flere meldinger om at det var sterkt av Wilfred å stille opp. For meg var det en utfordring å bare ha femten minutter med TV til et så alvorlig tema, sier Hødnebø.

Klatrekonkurranse og nakne damer

Programmet har fått kritikk for måten historien ble presentert på. Wilfreds historie var delt i tre deler, men korte innslag om klatring og hårvask uten bruk av sjampo i mellom.

I et innlegg i Dagsavisen, skriver den tørrlagte alkoholikeren Oddmund Harsvik følgende:

"Det er umulig å gi et helhetlig bilde av rusproblematikk gjennom ett program. Men her hadde NRK et fantastisk fundament. En ressurssterk alkoholiker, kjendisvenner, familien og arbeidsgiver. De sløste det bort ved å klippe det sammen med klatrekonkurranser og nakne damer med hårproblemer, for å holde tempoet oppe i sendingen."

Her kan du se hele programmet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.