Det var ei sliten lita jente som sent i går ettermiddag omsider kunne legge armene rundt halsen på pappaen sin.


Etter at foreldrene tidligere på dagen meldte fireåringen savnet på Løvøya ble hun en stund senere funnet i god behold – i Barlindveien.


Da hadde jenta med andre ord trasket godt over halvannen kilometer på egen hånd før hun ble funnet av et jevnaldrende barn som lekte i nabolaget. Hun tok med seg fireåringen hjem til mamma, Randi Bjerkelund.

Alle lette etter jenta

Derfra kom gladmeldingen til politiet på Løvøya om at jenta var funnet i god behold. Og få minutter senere kom altså fireåringen, med armene rundt Bjerkelund, tilbake til campingen på Løvøya.


Politiet og ambulanse var på plass etter en time for å delta i søket etter fireåringen. De var langt fra de eneste som involverte seg.


– Nesten ingen sitter i vognene sine nå. Alle er ute for å leite, fortalte en av campingplassens beboere om lag en time etter at jenta ble meldt savnet.

Åtteåring så jenta

Et øyevitne på åtte år fortalte politiet at hun sist så fireåringen gående på Løvøyveien i retning Falkensten. Basert på dette tok både barn og voksne, turister som fastboende, aktiv del i søket etter fireåringen.


Og med et Sea King-helikopter og roklubben koplet inn til å dekke søk fra lufta og langs vannet var politiet og helsepersonell forberedt på det verste. Men i det helikopteret passerte Løvøya kom altså meldingen om at jenta var funnet i god behold, til stor lettelse for alle parter.