I utgangspunktet en helt vanlig tirsdagskveld. Hun og han kom inn på Rema 1000 i Holtandalen. Der og da, mens de betalte for matvarene sine, bestemte de seg for å kjøpe et “Flax for livet” lodd. Han betalte. Så skrapet kjæresteparet fram gevinsten på 4,8 millioner kroner.– Hver eneste måned i 20 år utbetaler Norsk Tipping 20.000 skattefrie kroner til han.


– Den som betaler for loddet er rettmessig eier selv om hun og han handlet sammen, forteller Lars Erik Brandshaug, butikkmedarbeider med kveldsansvar hos Rema 1000 i Holtandalen.

En til en million

– Hvordan reagerte de heldige vinnerne?


– Han forholdt seg veldig rolig. Et stort smil selvsagt. Men det var det. Vi fikk beskjed om at vinneren ønsker å være anonym, i alle fall foreløpig. Vinneren er en veldig smart fyr som er på vei inn i studier. Foreløpig er han i full jobb. Jeg kan også røpe at de to har vært kjærester i bare noen få uker, og at de er fra Horten, forteller Lars Erik Brandshaug.

– Hvor stor er sjansen for å vinne denne gevinsten?


– En til en million.

LES OGSÅ: Stor Lotto-lykke i Åsgårdstrand

Skulle gått til en annen

Egentlig skulle gevinsten ha gått til en annen kunde, en mann i 50-årene.


– Han ønsket å kjøpe to Flax-lodd. I kassa hadde jeg bare ett eneste igjen. Jeg sa vi kunne gå til safen på bakrommet for å hente ei ny loddpakke, og at det ville ta cirka fem minutter å få det klart. Da sa mannen at han nøyde seg med å kjøpe ett lodd. Mulig han angrer litt på den beslutningen. For det første loddet i den nye pakken var vinnerloddet. Det tilfalt kjæresteparet, forteller butikkmedarbeider Lars Eirik Tandberg som ekspederte de to.

LES OGSÅ: Norsk Tipping måtte dobbeltsjekke Falk-seieren

Andre storgevinsten

– Kjempefint at så unge mennesker vinner så mange penger. Nå håper jeg bare at de blir enige seg imellom hvordan de fordeler gevinsten. Jeg er glad på deres vegne, og for meg er dette et stort øyeblikk å ta med seg videre. Dette er den nest siste dagen min på jobb her hos Rema 1000 i Holtandalen. Nå venter ny jobb i Norsk Hydro. Dette er andre gang vi selger en storgevinst. For ikke så lenge siden vant en kunde 531.000 kroner.

I dag får kjæresteparet hjelp av en rådgiver hos Norsk Tipping. Innen 36 timer står de første 20.000 kronene på konto.

Andre saker på gjengangeren.no:

Derfor plukker Ole (81) søppel langs veien

Betongbit falt få meter fra lekende barn

Fikk fem tonn med stål over foten

Hortensmann tiltalt i storsmuglersak i Danmark