Kanskje er det Norges eneste butikk hvor du ikke trenger å ta med deg lommebok. For her er alt gratis. Eks-lokalpolitiker Torild Brække fikk ideen under flyktningkrisen for to år siden. Hun så det uverdige i at flyktninger måtte rote gjennom svarte søppelsekker for å finne klærne de trengte for å klare seg i et nytt land med langt kaldere klima.

Så fikk hun ordnet med lokaler i Storgata, og senere har de flyttet opp i enda større lokaler i gamle Videoforum.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som dukket opp på «Juletrefest for alle»!

Kom samme dag

Torild Brække fikk henvendelsen fra NRK i høst, i slutten av november.

– NRK Vestfold fikk ideen til å lage reportasjen etter at jeg hadde vært med i et kort innslag på morgensendingen på radio. Ikke lenge etterpå hadde de hatt et redaksjonsmøte, der de snakket om at det var lenge siden de hadde sendt inn noe til Norge Rundt, og så var det visst et ønske om å komme tilbake til Horten med et kamerateam.

Brække fikk ikke lang tid til å områ seg.

– De ringte samme dag. Og så kom de noen timer senere.

LES OGSÅ: Nå har Per Helge åpnet bruktbutikk i Storgata – men han skal gi bort alt han tjener

Skummelt!

– Du blir rikskjendis i kveld, på Norge Rundt?

– Ha ha. Ja, det er skummelt. Jeg har aldri brydd meg om offentlighet. Ikke på den måten.

– Det måtte du vel, da du var politiker?

– Det var noe helt annet. Jeg synes ikke det blir det samme. Vanligvis har jeg full kontroll på alt, men denne dagen var det kaos i butikken og veldig masse folk. Jeg er spent på hvordan innslaget blir. Grunnen til at jeg sa ja, var at jeg ser at dette er en ide som også kan brukes andre steder. Finnmark eller Inderøy, eller hvor som helst. Jeg har allerede fått en telefon fra Tønsberg, fra noen som er interessert i å starte med noe lignende der.