Nei til brann-kutt

TEKNISK MULIG å kutte utrykningsstyrken ved Kopstad brannstasjon med en stilling, fra seks til fem. Men brannsjefen ønsker det ikke. Bildet er fra mandagens omvisning for politikere i brannstasjonen.
FOTO: AUDUN BÅRDSETH

TEKNISK MULIG å kutte utrykningsstyrken ved Kopstad brannstasjon med en stilling, fra seks til fem. Men brannsjefen ønsker det ikke. Bildet er fra mandagens omvisning for politikere i brannstasjonen. FOTO: AUDUN BÅRDSETH

Artikkelen er over 9 år gammel

NYKIRKE: Brannvesenet kan spare 2,5 millioner kroner på å kutte beredskapen med én mann. Brannsjefen vil ikke gjøre det.

DEL

Beredskapsbemanningen på Kopstad brannstasjon er seks personer.
Ivar Andreassen, leder av Horten kommunes hovedutvalg for næring, miljø og teknikk, spurte mandag brannsjef og daglig leder i Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) Per Olav Pettersen, om bemanningen kan kuttes.
Han fikk bekreftende svar:
Andreassen motiv for spørsmålet er åpenbart:
– Slik kommuneøkonomien ser ut, er dette et viktig spørsmål til alt vi er involvert i, uttaler han.

– Det er teknisk mulig å kutte fra seks til fem i utrykningsstyrken, men jeg vil ikke kjempe for det. Jeg er glad for hver mann jeg har, særlig hvis det brenner, sier VIB-sjefen, som dermed sender et klart negativt signal tilbake til lokalpolitikerne om muligheten for å kutte i brannvesenet.

Les mer i avisen i morgen.

Artikkeltags