Minibuss truffet av toget

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

En minibuss kolliderte med toget ved en usikret planovergang på Adal.

DEL

- Det var som en krigsskueplass. Det var bildeler og blod overalt, forteller Jan Magne Stensrud til Gjengangeren. Stensrud var passasjer på toget, og den første som tok del i arbeidet med å hjelpe de to skadde personene i minibussen.

Jeg er ikke lege, men har en del spesialkurs i førstehjelp og tilbød meg derfor å være med bort til ulykkesbilen, forteller han. Stensrud bisto i arbeidet med å få de skadde i stabilt sideleie.

Ulykken skjedde da et tog i sørgående retning traff en minibuss ved en usikret planovergang på Stiveien i Adal. Årsaken til ulykken er ikke kjent, og det var god sikt i området. Ambulanse, politi og redningshelikoptre kom etter kort tid til stedet og de to skadde personene ble fraktet til sykehus.

Ifølge vakthavende lege ved Sykehuset i Vestfold er tilstanden til den ene mannen stabil.
- Mannen har moderate skader og er under vurdering. Tilstanden til mannen er stabil, melder vakthavende lege i en pressemelding fra sykehuset onsdag ettermiddag.

Oslo universitetssykehus melder i ettermiddag at tilstanden til den andre mannen er kritisk, med livstruende hodeskade. Mannen er under intensivbehandling.

Minibussen, som er fra selskapet Paulsen Buss AS, fikk store skader og ble slynget over på et jorde noen meter sør for overgangen. Toget fortsatte etter det kraftige sammenstøtet i ytterligere 100-150 meter. 

- All trafikk på Vestfoldbanen er stanset, bekreftet Harry Korslund, pressevakt i Jernbaneverket overfor Gjengangeren ved 12-tiden.

- Toget er et Intercity-tog som var på vei fra Oslo i retning Skien. Det hadde ordinær avgang fra Skoppum stasjon klokka 10.57, og Jernbaneverket fikk første melding om ulykken klokka 11.07, sier Korslund.

- Den usikrede planovergangen befinner seg like sør for Adal planovergang. Det skal være god sikt på stedet, og overganger er forskriftsmessig skiltet, opplyser han.

- Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.

- Jeg så ikke så mye, men merket at toget stoppet og tutet. To damer bak meg så bilen fly forbi mens toget fortsatt var i fart, sier Terje Harvik fra Drammen til Gjengangeren.

Passasjerene blir nå fraktet i buss videre.

Artikkeltags