Er dette kilden til den mystiske lukta ved Vassbånn?

DIESEL: Det ble påvist diesel i en av de to kummene som ble kontrollert på Semb hovedgård etter at publikum varslet om diesellukt i området.

DIESEL: Det ble påvist diesel i en av de to kummene som ble kontrollert på Semb hovedgård etter at publikum varslet om diesellukt i området. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I april meldte en nabo til golfbanen om det at luktet diesel ved Borrevannet, men kilden til lukta var et mysterium. Nå kan det være avdekket, i en kum på Semb Hovedgård.

DEL

I slutten av april i år varslet Bjørnar Olsen, som bor like i nærheten av Vassbånn, Horten kommune om at det luktet diesel eller bensin ved naturreservatet. Lukten svevet over jordene.

Kommunen dro på befaring og tok vannprøver to steder på Semb hovedgård. Laboratoriet som analyserte prøvene påviste at det på engen på nedsiden av hesteinngjerdinga var lite hydrokarboner, men prøven som ble tatt fra en kum nær den søndre delen av golfbanen inneholdt 15.500 milligram diesel per liter.

LES OGSÅ: Mystisk lukt rundt Vassbånn – ingen vet hvor det kommer fra

Blir pålagt å renske opp

Horten kommune pålegger nå, med henvisning til forurensingsloven, grunneier Einar Nagell-Erichsen å finne ut hvor dieselen kommer fra og hvor den kan ha spredt seg, for så å iverksette tiltak for å stanse og fjerne forurensningen.
Saksbehandler er ingeniør Guro Horvei i kommunalteknisk planavdeling.

LES OGSÅ: Kristian kjørte på E18 med tankbilen full av drivstoff – så tok det fyr: – Rett før hele dritten gikk i lufta

Svarfrist 15. august

Fristen for å melde fra om at tiltak er iverksatt er 15. august 2018. Dersom kommunen innen fristen ikke har mottatt opplysninger, eller dokumentasjon på at forurenset område er ryddet opp, vil kommunen gå videre med å pålegge grunneier undersøkelser og fjerning av forurensning.

Artikkeltags