(Tønsbergs Blad)

Lurer du på om eiendommen du allerede bor på er forurenset, eller skal du kjøpe nytt og ønsker å vite mer om grunnen, kan du nå sjekke i Miljødirektoratets søkbare kart.

LES OGSÅ: Savnet kvinne er funnet

– Verktøyet informerer om grunnforurensning i Norge, hva som er gjort med områdene og planene for opprydding. Eiendommene er også lagt inn på søkbare kart. Vi har jobbet mye med å skape et enkelt brukergrensesnitt for brukerne, sier avdelingsdirektør Marit Kjeldby til Miljødirektoratets hjemmesider.

Kartet finner du her.

Opplysningene i Grunnforurensning er i stor grad innhentet gjennom kartlegging og registrering av enkeltsaker forurensningsmyndigheten har kjennskap til, heter det på nettsidene.

– Det oppgraderte verktøyet inneholder nå mer informasjon om eiendommer. Her finner de som kjøper ny bolig verdifull informasjon om eiendommen er forurenset. Det samme gjelder for kommunene når de lager arealplaner, sier Kjeldby.

LES OGSÅ: To personer er mistenkt for å ha tent på skole

LES OGSÅ: Blir kalt «idiot» i kommentarfelt: – Vi voksne skal gå foran som gode forbilder. Ungdommene blir ganske sjokkert (+)

LES OGSÅ: Solgte for 160 millioner kroner før byggestart – nå er det bare ni leiligheter igjen (+)