Gå til sidens hovedinnhold

– Det ser ut som en svinesti hele året

Artikkelen er over 3 år gammel

Ikke alle som skal til gjenvinningsstasjonen på Skoppum sikrer lasten godt nok. Det synes.

Langs riksvei 19, fra Borre til Skoppum, og langs Solerødveien og Adalsveien ligger det ofte skrot i veikanten. Møbler, madrasser og materialer.

Ønsker seg politikontroll

– Det ser ut som en svinesti hele året, fra bilister som sikrer lasten for dårlig, og mister ting langs veien opp til miljøstasjonen, skriver en leser i en mail til avisa. Hun har, skriver hun, et brennende ønske om at Gjengangeren skriver om alle bilistene som mister søppelet sitt langs riksvei 19.

– De tar seg ikke bryet med å plukke opp etter seg på tilbakeveien. Nå i vårløsningen er det ekstra ille.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hun ønsker seg en politikontroller på sikring av last, ved innkjøringen til gjenvinningsstasjonen.

LES OGSÅ: Roar er klar for den store vårrengjøringen

Grunneierne rydder

Strekningen fra Adalsveien inn til gjenvinningsstasjonen blir daglig ryddet av ansatte ved stasjonen. Vesar har en avtale med to-tre gårdeiere langs Adalsveien, som går ut på at de i forbindelse med våronna får levere avfall som har falt av lass på vei til gjenvinningsstasjonen. 

Det opplyser kommunikasjonssjef for Vesar, Kaia Ross Lind. Hun benytter samtidig anledningen til å oppfordre folk til å sikre lasten godt.

– Det er i alles interesse. Det er viktig at naturen ikke blir forsøplet, samt at man forhindrer at det oppstår ulykker ved usikret last, sier hun.

Ikke særskilte kontroller

Ifølge vakthavende ved politistasjonen i Horten har ikke politiet gjennomført særskilte kontroller ved gjenvinningsstasjonen, men den som kjører med usikret last, vil få en bot, dersom det blir oppdaget under eksempelvis en dekkontroll.                         

Kommentarer til denne saken