Langs riksvei 19, fra Borre til Skoppum, og langs Solerødveien og Adalsveien ligger det ofte skrot i veikanten. Møbler, madrasser og materialer.

Ønsker seg politikontroll

– Det ser ut som en svinesti hele året, fra bilister som sikrer lasten for dårlig, og mister ting langs veien opp til miljøstasjonen, skriver en leser i en mail til avisa. Hun har, skriver hun, et brennende ønske om at Gjengangeren skriver om alle bilistene som mister søppelet sitt langs riksvei 19.

– De tar seg ikke bryet med å plukke opp etter seg på tilbakeveien. Nå i vårløsningen er det ekstra ille.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hun ønsker seg en politikontroller på sikring av last, ved innkjøringen til gjenvinningsstasjonen.

LES OGSÅ: Roar er klar for den store vårrengjøringen

Grunneierne rydder

Strekningen fra Adalsveien inn til gjenvinningsstasjonen blir daglig ryddet av ansatte ved stasjonen. Vesar har en avtale med to-tre gårdeiere langs Adalsveien, som går ut på at de i forbindelse med våronna får levere avfall som har falt av lass på vei til gjenvinningsstasjonen. 

Det opplyser kommunikasjonssjef for Vesar, Kaia Ross Lind. Hun benytter samtidig anledningen til å oppfordre folk til å sikre lasten godt.

– Det er i alles interesse. Det er viktig at naturen ikke blir forsøplet, samt at man forhindrer at det oppstår ulykker ved usikret last, sier hun.

Ikke særskilte kontroller

Ifølge vakthavende ved politistasjonen i Horten har ikke politiet gjennomført særskilte kontroller ved gjenvinningsstasjonen, men den som kjører med usikret last, vil få en bot, dersom det blir oppdaget under eksempelvis en dekkontroll.