Lager kirke på hotellet

MEKKER KIRKE: 
Fra venstre: Dennis Larsen, formann for menighetsrådet og sjømannsprest, Per Stang Christensen, direktør Thon Hotel Åsgårdstrand og Jan Ivar Larsen, som renser teppene i "kirken".
ALLE FOTO: STIAN ORMESTAD

MEKKER KIRKE: Fra venstre: Dennis Larsen, formann for menighetsrådet og sjømannsprest, Per Stang Christensen, direktør Thon Hotel Åsgårdstrand og Jan Ivar Larsen, som renser teppene i "kirken". ALLE FOTO: STIAN ORMESTAD

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

ÅSGÅRDSTRAND: Restauranten på hotellet i Åsgårdstrand blir til kirke på julaften. Thon Hotel-direktør Per Stang Christensen ønsker Dennis Larsen velkommen. – Skulle bare mangle!

DEL

Menigheten i Åsgårdstrand står uten kirke denne jula. Oppussingsarbeidet som skulle vært ferdig i oktober har tatt mye lengre tid enn antatt. Da måtte Dennis Larsen, formann for menighetsrådet og sjømannsprest gjennom mange år, se seg rundt etter andre løsninger. Og det har han funnet.
– Vi tar med en alterduk fra kirken – og det er stort sett alt. Larsen peker på et høyt bord som skal brukes som alter. Det blir satt ut stolrader og fjernet en skillevegg i restauranten. "Kirken" rommer 300 mennesker.
Spesielt
Normalt er det to gudstjenester på julaften i Åsgårdstrand. Årets midlertidige kirke rommer så mange at alle bør få plass i en og samme, derfor blir det bare en. Og den starter klokka tre. Men når jula skal ringes inn klokka fem, kommer kirken under oppussing til nytte. Klokkene i tårnet vil ringe jula inn.
– Hotellet er vår tids herberge, så dette passer bra på julaften, sier Larsen. Han har holdt gudstjeneste på hoteller før. Som sjømannsprest vet han å se muligheter. Men at denne løsningen er blitt valgt tidligere i Åsgårdstrand, tviler han på.
– Det er nok første gangen og ganske unikt her, ja.
– Det er første gang jeg opplever å få en sånn henvendelse etter 20 år i bransjen, ler Christensen.
Julestengt hotell
Hotelldirektøren tok forslaget imot med åpne armer. Eneste skår i gleden var at Christensen, som hadde annonsert for hele familien at pappa skulle har fri i jula, måtte gi en kontrabeskjed på hjemmebane. Egentlig er hotellet julestengt fra 22. desember.
– Jentene på åtte og elleve år ble lei seg. Da jeg forklarte hvorfor, synes de det var rart. Men siden hotellet skulle bli kirke, var det godkjent. Pappa har til og med fått den ære å lese juleevangeliet, sier direktøren som har fått med seg hele familien på julegudstjeneste på eget hotell på julaften.
Gave til kirken
Egentlig er det samme hvor gudstjenesten blir holdt, ifølge Larsen.
– Budskapet er viktig. Og menneskene som kommer - det er det viktigste inventaret. Så kan alt annet være det samme. Men jeg er veldig takknemlig for å få låne rom av hotellet. Gratis, sier Larsen som poengterer at hotellet ikke tar leie.
– Kunne ikke falt oss inn! Se på det som en gave til kirken, sier Christensen som sørger for rom og lydanlegg. Så blir det jul i Åsgårdstrand i år igjen.
Artikkeltags