Jobber fram «StatusrappHorten»

GLEDE: Maskens 2014-revy lover med «StatusrappHorten» sprelsk og livlig moro. ALLE FOTO: TOM ARILD DAHL

GLEDE: Maskens 2014-revy lover med «StatusrappHorten» sprelsk og livlig moro. ALLE FOTO: TOM ARILD DAHL

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Masken har lattergaranti til alle som ser årets revy i Best Western Horten Hotell i år.

DEL

Da Masken tidligere i år rundet 32 år – og med det falt på plass i fotballens «old boys»-kategori – var det ingen som brydde seg om det.

Det var viktigere å tenke på nok en Masken-revy i Blåsalen på Best Western Horten Hotell over to helger og åtte forestillinger i november.

Forberedt

Nå har de tankene materialisert seg skikkelig.

Marte Amalie Johnsrud Kaardal er hentet inn som ny instruktør, revynavnet er satt til «StatusrappHorten» og premieredatoen er spikret til fredag 14. november.

Prøvene er også i gang.

Godt i gang kan vi kanskje si for det som startet noe famlende for en snau måned siden har begynt å sette seg ordentlig nå.

Født inn i det

– Det er sånn det skal være, sier instruktør Marte Amalie Johnsrud Kaardahl. Ny i akkurat den stillingen, men veteran i alle andre Masken-sammenhenger.

– Jeg er jo født inn i dette. Var med første gangen inni magen på mamma Inger, og har gått hele runden, bak og på scenen. Som liten kunne jeg alle tekstene utenat, men da jeg ble større måtte jeg ut i salen for å selge sjokolade. «Sjokolade ... vi'kke ha det», sier Marte Amalie og ler.

Dette til tross, det var ikke den siden av Marte Amalie ledelsen i Masken ville ha da de sikret seg henne som instruktør.

Hun hadde tross alt utdannelse og eksamenspapirer som tekstforfatter og kreatør, var innehaver av et eget reklamebyrå og satt med en bachelorgrad i estetiske og kunstneriske fag fra høyskolen på Bakkenteigen.

Dette på toppen av at hun er innfødt hortensjente, gjorde Masken-valget lett.

Lattergaranti

– Det er jo alt dette som er gøy. Som gjør det så veldig moro å jobbe fram årets revy. Med en solid håndfull nye tekstforfattere, et skarpt blikk på Horten og lokalsamfunnet, ferje eller bro, politikerne våre og det som skjer i nyhetsbildet skal vi lage moro og spre glede.

– Ja, jeg tar ikke munnen for full når jeg her og nå utsteder et lattergaranti til alle som er på revyen sammen med oss, sier Marte Amalie og legger til:

– Den garantien blir det kjempelett å innfri. Når det gjelder «StatusrappHorten» så er det en ting som gjelder; Ler du ikke er det ikke vår feil. Da er det deg det er noe gær'nt med, sier Marte Amalie og får bekreftende nikk fra revysjef Nina Kongsfjell.

Vil ikke

Selv om Masken er veldig klar på at de 14 på scenen og 60–70 totalt rundt hver av de åtte forestillingene i november skal gjøre at alle i salen får en trivelig kveld, er det mye de ikke vil si nå.

– Det er noe av det som er gøy. Vi skal overraske og more. Spre litt kontrollert galskap og fylle på med litt alvorlige undertoner. Når folk i salen har det moro med dette har vi det artig sjøl også, sier revysjef Kongsfjell.

– Ja, vi er 14 i ensemblet fra 17 til 50 år som skal sikre det. Masken og revy om det som rører seg i byen vår høres da bra ut, sier Marte Amalie Johnsrud Kaardahl og forventer ikke engang et svar på det hun mener er et selvfølgelig spørsmål.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.