Det er en travelt opptatt lokalleder for årets TV-aksjon, Eli-Anne Stenhaug, som sier det.

I tillegg til at hun har organisert en team som brukte ettermiddagen i går til å ringe flere hundre bedrifter og næringslivsfolk, har hun også mye annet som skal på plass i de tolv innsamlingsrodene som Horten kommune er delt opp i under aksjonsdagen, søndag 23. oktober.

Halvannen uke

– Selv om det er snaue halvannen uke til innsamlingsdagen med den store TV-sendingen, har vi faktisk begynt allerede nå, sier hun og peker på ringekorpset som er travelt opptatte på telefoner, PC-er og nettbrett for muntlige henvendelser, e-poster og registreringer.

– Det er lister på over to hundre bedrifter, foreninger og lag vi skal igjennom nå i dag. Hvor mye vi får inn vet jeg ikke, men vi dro inn 25.000 kroner på den første timen og er optimistiske for framtida.

– Røde Kors er jo en stor forening med rundt 500 medlemmer her i Horten. I tillegg har de et godt navn og et godt renomme hos folk flest, sier hun.

Håper

Hun legger ikke skjul på at den lokale aksjonsledelsen både tror og håper at det blir ny giverrekord i Horten i år.

Fjorårets TV-innsamling til Regnskogfondet ga oss her i Horten 855.000 kroner til det gode formålet, 80.000 av dem kom inn på tilsvarende ringerunde som vi har her i dag, sier Eli-Anne Stenhaug og forteller at de mangler bøssebærere til å kunne dekke hele Horten kommune med innsamlere.

– Før har folk stilt villig opp. Så når de i lokalavisa si kan lese at vi har en manko på 124 bøssebærere for å dekke kommunen hundre prosent, så regner jeg med at det problemet er ut av verden, sier hun med et smil.

Redde liv

Det er Røde Kors som i år får alle innsamlede midler under årets TV-aksjon. De har lovet at de skal bruke pengene til å redde liv og til å sikre at hjelpen kommer helt fram og ikke havner i diverse despoters mer eller mindre private statskasse.

– Bli med å redde liv, sier president Sven Mollekleiv i en oppfordring før årets TV-aksjon.

I den samme meldingen varsler han at pengene som samles inn skal gå til nødstilte i Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras.

– Pengene går også til å hjelpe flyktningene som kommer til Norge, sier Mollekleiv.