– Babysvømmingen vektlegger den nære og intime kontakten mellom foreldrene og barnet. Kommunikasjon mellom foreldrene og barnet er viktig fra første stund og faktisk gjennom hele livet. Øyekontakt, hudkontakt og en positiv stemme gir alle en god selvfølelse, sier instruktør Torunn Blekastad.
Gannestad
Stedet er varmtvannsbassenget på Gannestad, og arrangør er Norges Livredningsselskap. I vannet lille Henrik, pappa Henning Solstad og mamma Agneta Roteigen. Familien har bestemt seg for å være med på det neste kurset.
– Vi har plass til ti babyer med familie. Babyer fra åtte uker og oppover kan komme. Babysvømming gir gir god sosial læring, forbedret motorikk og intellektuell trening. Dessuten får babyen en naturlig tilvenning til vann, og dette vil barnet ha gleden av resten av livet, sier Torunn Blekastad.
Koste seg
Lille Henrik koste seg i vannet fra første stund, og foreldrene Henning Solstad og Agneta Roteigen er ikke i tvil om at de skal gjennomføre kurset:
– Ikke alle babyer tar sitt første møte med vann like greit som Henrik. Noen gråter litt, men det går som regel fort over. Babyen er aldri for gammel til å starte. Ingen trenger å lære babyen å dykke, for babysvømming er ikke et dykkerkurs, sier Torunn Blekastad.
Før kurset starter, kan foreldrene gjøre noen forberedelser hjemme i badekaret. La gjerne babyen bevege seg litt i eget badekar for å kjenne på vannet.

Alle babyer er velkommen sammen med foreldrene sine.
Instruktør Torunn Blekastad