Det er når folk minst venter det, at HortenLove kan dukke opp, som en hyggelig overraskelse. Klokka seks torsdag morgen hilste Nina Karlsen, Lene Albertsen, Hilde Clason og Marte Amalie Jonsrud Kaardaal pendlerne velkommen med ferske boller fra Baker Nilsen i Åsgårdstrand, varm kaffe og Gjengangerens timegamle papiravis.

– Jøss. Dette var veldig hyggelig på en grå morgen. At toget er i rute, gjør den ikke noe dårligere, sa Per Morten Rummelhoff fra Horten og gliser bredt, før han med bolla i hånden skynder seg videre.

– Dette var helt perfekt, supplerte Mattis Storhaug. Han skulle nok få en blund på toget inn til Oslo, selv med en kaffe innabords.

LES OGSÅ: Ny styreleder i HortenLove: – Jeg brenner veldig for å gjøre Horten mer synlig

 – Det var nettopp det tenkte, at folk kunne ta med den gode stemningen fra Horten videre inn til jobben i Oslo. Kanskje noen da vil tenke, at ja, hm, kanskje det var et sted de kunne tenke seg å flytte til, sier Lene Albertsen i Horten Love.

I vinter, da det var som kaldest, skrapet de nedsnødde bilvinduer ved stasjonen, som en uventet gest til bileierne som dukket opp etter hvert. Hele moroa ligger nettopp i overraskelseselementet. Og torsdag morgen fikk i hvert fall togpassasjerene på Skoppum stasjon en fin start på dagen.

LES OGSÅ: Dette ser ut til å bli en kjempesuksess – to uker før åpning