På skøyter for aller første gang

MED PINGVINER: Søstrene Milen og Betu fra Eritrea har bodd i Norge i ett år. Nå kan de krysse av krumspring på isen av ting de har gjort. Pingvinene viser seg å være en god støtte.

MED PINGVINER: Søstrene Milen og Betu fra Eritrea har bodd i Norge i ett år. Nå kan de krysse av krumspring på isen av ting de har gjort. Pingvinene viser seg å være en god støtte. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hodehjelm var god å ha da velkomstklassen på Sentrum skole gikk på glattisen på torget.

DEL

Når elevene først får prøvd hvor moro det er å ake i bakken, eller gå på skøyter, er terskelen for å forsøke seg på egen hånd lavere. Midt på dagen fredag var 15 elever samlet på isen foran Horten kino. Skøytene hadde barna låne av Frivilligsentralen.

– Dette er moro, ropte noen gutter i tiårsalderen før de skjente videre til en snøhaug. Ingen var stødige på isen. Det endte med noen knall og fall, uten at elevene mistet motet av den grunn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KOSTE SEG: Ahmed Abdi og Rita Sommerfryd hadde en fin og morsom dag på jobben, etter at Abdi først hadde måkt benker og området ved skøytebanen fri for snø.

KOSTE SEG: Ahmed Abdi og Rita Sommerfryd hadde en fin og morsom dag på jobben, etter at Abdi først hadde måkt benker og området ved skøytebanen fri for snø. Foto:

Etter at Ahmed Abdi hadde ryddet inngangsområdet for snø, var det full fart med frydefulle hvin.

– Vi tar ofte med elevene ut, til steder som vi regner med at de kan dra med sin foreldre en annen gang. Har de først sett hvor moro det er, kommer de gjerne tilbake for egen hånd. Om det ikke ligger så langt unna da, sier Rita Sommerfryd. Tidligere har de vært i Nordli-bakken.

Noe av det mest populære i skøyteringen er pingvinene som kommunen har kjøpt inn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LITT FLAUT: Det ble mange knall og fall på isen. Ikke alle hadde lyst til å ha et sånt bilde i avisa.

LITT FLAUT: Det ble mange knall og fall på isen. Ikke alle hadde lyst til å ha et sånt bilde i avisa. Foto:

Artikkeltags