Gå til sidens hovedinnhold

Klar beskjed fra havnesjefen: Ikke prøv deg ut på isen!

Artikkelen er over 3 år gammel

Noen barn ble mandag observert på isen ved Løvøya. Det er ikke å anbefale, sier havnesjefen.

Det har vært kaldt lenge, men isen har bare lagt seg noen steder, fra Indre havn til Vealøsrenna, mens det er åpent i Gjestehavna.

Når vi spør havnesjef Bente Levin om isforholdene i fjorden nå, er hun krystallklar på at hun ikke vil råde noen til å gå ut på isen. Hun har ikke testet den.

LES OGSÅ: Ekstremkulda stoppet ikke Erlend (15)

– Vi har ikke noe redskap til å måle istykkelsen. I forrige uke var det et tynt islag på toppen. Den er borte nå. Det har med vindretning å gjøre. I helgen var det tilløp til sol, men på webkameraet ser jeg at det er is ved Sykehusbrygga. Hvor tjukk den er, har jeg ingen anelse om.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Kan fortsatt legge seg

– Kan isen legge seg utover fjorden så sent på året?

– Ja, den kan fortsatt legge seg. Det har jo generelt vært kaldt i en lang periode. Fram til søndag er det meldt én grad. Som jeg leser værvarslet blir det som det er nå, men jeg tror ikke den vil legge på seg noe mer heller.

Hun viser til Kystverket legger ut isvarsler på sin hjemmeside, Kystverket.no, for den som vil vite mer.

Har ikke observert isvandrere

Tipset om barna på isen ved Løvøya var anonymt. Vi fikk aldri vite hvem barna var, men at de kom seg på land igjen er klart.

– Har dere sett noen på isen i år?

– Nei, det har vi ikke, men vi har vel alle vært barn. Fra min egen oppvekst husker jeg en gutt som falt ut i Strømselva. Han hadde, ble det sagt, verdensrekord i å være lenge under vann, før han ble reddet. Hans historie brukte våre foreldre til å skremme oss unger fra å gå på isen, uten at vi hørte på det av den grunn, sier havnesjef Bente Levin.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.