- Perfekt ramme for en restaurantåpning

PÅ PLASS: Basiskonteineren er på plass. Nå er det bare for hotelldirektør Morten Christensen (t.v.) og bygningsarbeider Paul André Hagen å ta fram plantegningene og fortsette arbeidet.

PÅ PLASS: Basiskonteineren er på plass. Nå er det bare for hotelldirektør Morten Christensen (t.v.) og bygningsarbeider Paul André Hagen å ta fram plantegningene og fortsette arbeidet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå er kjøkken, bar og anretning til Grand Brygge på moloen i Åsgårdstrand på plass. Fram til åpning 8. juni skal det bygges en stor restaurantplatting.

DEL

Direktør Morten Christensen på Grand Hotell i Åsgårdstrand er blant de gladeste i distriktet om dagen.

Etter å ha drømt og planlagt det han kaller Vestfolds fineste uterestaurant, Grand Brygge ute på moloanlegget til havna i Åsgårdstrand lenge, har de siste hindringene for etablering og åpning blitt ryddet bort nå.

– Vi rakk ikke 17. mai og pinsen, så da satser vi på åpning 8. juni. Da er det Åsgårdstrandsdagene med mye folk og liv her i byen. En perfekt ramme for en restaurantåpning, sier han.

LES OGSÅ: Nå blir det utvidet skjenketid, men ikke permanent

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLARGJØR: Håkon Marthinsen (t.v.) og Paul André Hagen fra VestvendtBygg avretter og klargjør byggingen av plattingen til restaurantbygget.

KLARGJØR: Håkon Marthinsen (t.v.) og Paul André Hagen fra VestvendtBygg avretter og klargjør byggingen av plattingen til restaurantbygget. Foto:

I orden

Selv om det meste av den over 400 m² store tomta ved siden av grøntanlegget i havna foreløpig er for en byggeplass å regne, er konserndirektøren i Unike Hoteller-kjeden klar på at alt er klart til «grand opening» fredag 8. juni.

– Festekontrakten med Horten kommune og havnevesenet for de neste 50 årene begynte å rulle allerede 1. mai i fjor, og skjenkebevillingen for alle typer alkoholdig drikke kom tirsdag. Når konteineren vår med bar, kjøkken og anretning kom onsdag og vi har tikoblingspunkter klare til å kople oss til vann og avløp er alt som det skal. Det er jo bare selve restaurantplattingen som skal bygges.

- Den har vi en uke på oss til, sier Morten Christensen fornøyd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OVERSIKT: Slik er Grand Brygge i Åsgårdstrand tenkt å bli med isbar til venstre, resutaurantområde med kjøkken, bar og anretning med hvit logo og planlagt trinn to ut mot Oslofjorden til høyre.

OVERSIKT: Slik er Grand Brygge i Åsgårdstrand tenkt å bli med isbar til venstre, resutaurantområde med kjøkken, bar og anretning med hvit logo og planlagt trinn to ut mot Oslofjorden til høyre. Foto:

Millioninvestering

Selv om restaurantkomplekset og fasilitetene med isbar og toalettanlegg i utgangspunktet er tenkt som et midlertidig bygg og testarena for en sesongåpen restaurant, har Unike Hoteller lagt «noen millioner» i prosjektet.

– Vi vil se hvordan det går og om publikum liker det vi lager her. Gjør de det, kan vi legge mer tyngde i prosjektet, og om noen år kanskje bygge en permanent helårsrestaurant her ute. Med helårsdrift, isolerte vegger og glassvinduer ut mot sjøen kan vi få mange spennende høst- og vinterkvelder også her ute. Julebordssesongen kan bli et høydepunkt for mange her på Grand Brygge, sier Morten Christensen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STEMNING: Grand Brygge satser på palmer og sydenstemning når de åpner fredag 8. juni. Derfor håper de godværet holder seg.

STEMNING: Grand Brygge satser på palmer og sydenstemning når de åpner fredag 8. juni. Derfor håper de godværet holder seg. Foto:

Skolefri og helger

– Men i første omgang satser du altså midlertidig?

– Ja, dette er et konsept som er ny upløyd mark for oss. Derfor satser vi på plass til 150 gjester og sesongåpning fra Åsgårdstrandsdagene fram til skoleferien slutter i august. Deretter ser vi for oss åpent i helgene så lenge været holder og gjestene kommer. Vi kommer til å kjøre dette konseptet noen sesonger nå for å lære plassen og gjestene å kjenne, sier Morten Christensen.

– Konseptet betyr for oss, en sjø- og strandnær uterestaurant med typisk klassisk bryggerestaurantmeny. Det betyr ferske reker, fiskesuppe, fish 'n' chips, hvitvin, øl og musserende. Alt innenfor Horten kommunes generelle åpnings- og serveringstider som har blitt utvidet nå i år.

– Denne bryggerestauranten i Åsgårdstrand er jo et samarbeidsprosjektet mellom oss, Horten kommune og havnevesenet, sier Morten Christensen i Unike Hoteller fornøyd.

LES OGSÅ:– Da skal alle til Åsgårdstrand

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRANGT: Med svingbare hjul på hengeren gikk det å få den 6,8 tonn tunge kontaineren på plass på brygga i Åsgårdstrand.

TRANGT: Med svingbare hjul på hengeren gikk det å få den 6,8 tonn tunge kontaineren på plass på brygga i Åsgårdstrand. Foto:

Bygger nå

For dem som har vært i havneområdet i Åsgårdstrand de siste dagene, er det ikke så mye som ennå minner om Grand Brygge. Den tolv meter lange og 6,8 tonn tunge konteineren med hjertet i hele restaurantvirksomheten er lukket og avstengt og snekkerne som jobber på toalettanlegget og den nærmere 300 m² restaurantplattingen har enda en uke på seg til å få den på plass slik at vinduer mot sjøen, innredning, palmer, stoler og bord kan plasseres.

– Som første byggetrinn tar vi plattingen inn mot Åsgårdstrand og isbaren, og gjør alt ferdig til Åsgårdstrandsdagene. Så får vi se seinere hvordan vi skal utnytte tomta på hundre kvadratmeter på «baksiden», ut mot Oslofjorden, sier Morten Christensen.

FERDIG. Kjøkken og anretning er allerede klart inne i konteineren. Nå venter bare plattingen og erveringsområdet ute til åpning 8. juni.

FERDIG. Kjøkken og anretning er allerede klart inne i konteineren. Nå venter bare plattingen og erveringsområdet ute til åpning 8. juni. Foto:

Artikkeltags