Knall og fall med ski på beina

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere av studentene så snø for aller første gang for noen få uker siden. Fredag var anledningen til å prøve den med ski på beina.

DEL

Fotballbanen på Bakkenteigen egnet seg ypperlig for de første glidtakene med god støtte i to staver. Studentene fikk ta del i en typisk norsk aktivitetsdag, og de er ingeniørstudenter på masternivå. Gruppen kom til Norge rett etter nyttår, og de skal være her i et halvt år før turen går videre til Budapest.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GODE VENNER: Uli Marta og Mohammad Sarmad Mir, den ene fra Fiippinene og den andre fra Pakistan, har her ski på beina for aller første gang.

GODE VENNER: Uli Marta og Mohammad Sarmad Mir, den ene fra Fiippinene og den andre fra Pakistan, har her ski på beina for aller første gang. Foto:

Uli Marta er født og oppvokst på Filippinene. Rundt seg har hun studenter fra land som Usbekistan, Brasil, Mexico, Indonesia, Pakistan, Vietnam, Irak og andre land som vi først og fremst forbinder med sol og varme.

LES OGSÅ: Yngvar gleder seg til teknologi-messe på Bakkenteigen: – Vi er helt unike her i Horten. Nå må vi fortelle omverdenen hvor gode vi er! 

Aldri opplevd før

På banen utrolig mye latter og glede. Uli Marta sklir de første meterne før hun faller er på rumpa. Så utveksler hun noen erfaringer med Mohammad Sarmad Mir fra Pakistan, og etter litt mer trening klatrer Uli Marta opp på jordhaugen i enden av fotballbanen. Der blir hun stående og kikke nedover. Så tar hun mot til seg og setter utfor. Etter noen meter mister hun balansen og faller i snøen. Smilende og kald på fingrene reiser hun seg opp igjen.

– Dette har jeg aldri opplevd før. I et land med sommer hele året har jeg aldri før sett snø. En kjempefin opplevelse. Norge er et fantastisk land, og jeg håper jeg kan gå mer på ski, forteller Uli Marta.

LES OGSÅ: Også høyskolen har fått varsler om seksuell trakassering – nå tar de grep 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

EGYPT: Skiinstruktør for dagen, Knut Aasmundtveit, gir her gode råd til en student fra Egypt.

EGYPT: Skiinstruktør for dagen, Knut Aasmundtveit, gir her gode råd til en student fra Egypt. Foto:

Oppleve vår kultur

-Vi legger opp til at studentene skal få oppleve våre aktiviteter og vår kultur. Aktiviteter i snø hører med. Vi startet dagen med to økter forelesning, og så bar det ut i snøen. Vi har fått låne noe utstyr av Kiwanis, og ellers har vi samlet sammen fra ansatte og andre på høyskolen, forteller professor Knut Aasmundtveit som påtok seg oppgaven som skiinstruktør.

LES OGSÅ: Anna Ulvensøen til student-VM 

– Økter som dette er også med å skape samhold i gruppa, og her får studentene med seg gode inntrykk fra Norge. Kanskje kommer også noen tilbake. Da vil de vite hva folk snakker om i spisepausen på jobben, sier Knut Aasmundtveit. I fjor ble aktiviteter på snø erstattet med skøyter og Adalstjern.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VAFLER: Studentveileder Merete Elisabeth Hovet steker her vafler til studentene. Gjeitost, rømme, jordbærsyltetøy og varm kakao hører med.

VAFLER: Studentveileder Merete Elisabeth Hovet steker her vafler til studentene. Gjeitost, rømme, jordbærsyltetøy og varm kakao hører med. Foto:

For å avslutte dagen i norsk kultur serverte Merete Elisabeth Hovet nystekte vafler med geitost, jordbærsyltetøy og rømme. Og til drikke varm kakao.

Artikkeltags