Tirsdag morgen meldte Vestfold Kollektivtrafikk (VKT) at Skoppum stasjon ikke kunne betjenes av deres busser.

Årsaken var at parkerte biler sperret veien på området, noe som gjør at bussene ikke kommer fram.

VKT beklaget ulempene for reisende.

Bileier på vei for å flytte bilen

Ifølge driftsleder Lars Sandnes i VKT, var det to biler som sperret for bussene på stasjonsområdet.

– Vi har fått tak i eier av den ene. Vedkommende er i dette øyeblikk på vei mot Drammen på toget, men skal komme tilbake og flytte bilen sin. Så får vi se hvem som kommer først, av eierne av bilene og kranbilen, sa han.

Han forteller at også politiet ble kontaktet.

– Hvor stopper bussene nå som de ikke kommer fram?

– Bussene kjører så langt opp som det er mulig, jeg regner med de stopper ved hovedveien, sier han, og legger til at de gjør alt de kan for å få informert ankommende togpassasjerer om at bussen går et stykke unna i stedet for fra stasjonsområdet.

– Situasjoner som denne skaper helt klart utfordringer, og vi skulle helst unngått det, avslutter Sandnes.

– Vi har måkt og strødd

Kommunikasjonsdirektør Kristin Paus ved Bane NOR Eiendom, som drifter parkeringsplassen ved Skoppum stasjon, sier at situasjoner som denne kan oppstå når det er mye snø og mange reisende.

Hun påpeker at det ble både måkt og strødd ved stasjonen natt til tirsdag, og sier at det var Bane NOR Eiendom som bestilte kranbil for å få bilene fjernet.

I 10.40-tiden tar hun imidlertid kontakt og melder at Bane NOR Eiendom nå har besluttet å droppe kranbilen.

– Vi lar heller bileierne få komme og hente bilene sine, og så får det være opp til parkeringsselskapet om de skal få noen reaksjoner på parkeringen sin, forteller hun.

– Gjør dere noe tiltak for å hindre at slikt som dette skjer igjen?

– Først må vi finne ut om det er noe spesielt ved plassen som gjør at dette skjer. Men et tiltak vi allerede har på vei, er å innføre betalingsparkering for å få ned presset på parkeringsplassen noe. Dette håper vi skal vi et ekstra puff til de som har mulighet til å komme seg til stasjonen på andre måter enn med bil, sier hun.

Vurderer bot

Representanten for parkeringsselskapet, Q Park, vil ikke la seg avbilde eller siteres med navn. Vedkommende sier imidlertid at selskapet vurderer å gi de feilparkerte bilene bot. Et motargument er imidlertid at skiltet som markerer parkeringsreglene er nedsnødd.

– Anvisningene på bakken som viser hvor det er parkeringsplass er også dekket av snø, påpeker parkeringsvakten.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

 

Markedsdirektør i Q-Park kan ikke uttale seg om den konkrete situasjonen, men sier på generelt grunnlag:

– Når det gjelder slike feilparkerte kjøretøy er det jo ofte en god løsning å søke opp eier, og få vedkommende til å komme og flytte bilen selv. Når det er så mye snø som nå, og parkering forbudt-skiltene er nedsnødd, kan det være en utfordring å sanksjonere. Det er i så fall noe man må gjøre en grundig vurdering på.

– Dummeste jeg har hørt

Nede ved hovedveien satt bussjåfør Roy Andersen på rute 70. Turen han kjørte til Skoppum var hans første tirsdagen, og han hadde derfor ikke rukket å få noen reaksjoner fra togreisende.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

 

Han er imidlertid klar på hva han synes som feilparkeringene, og at de kan "bortforklares" med nedsnødde skilt:

– Det er det dummeste jeg har hørt. Det er lov å bruke huet! Selv om man kommer forbi med en trillebår, kommer man ikke forbi med en buss som er 2,5 meter bred. Jeg håper inderlig passasjerene har fått beskjed over høyttaleranlegget at bussene står her nede, sier han.

I 13-tiden meldte VKT at bussene nå betjener Skoppum stasjon igjen.