Neste gang skal jeg kverke deg

DEL

Neste gang du prøver deg skal jeg kverke deg. Ran på åpen gate fortjener dødsstraff. Det jeg opplevde ligger langt innenfor den strafferamma.

Jeg aner fred og ingen fare i Apotekergata. Jeg startet denne dagen hos tannlegen. På vei ut i friluft fikk jeg den tunge beskjeden om at jeg ikke kunne spise på de neste to timene. Dersom jeg måtte bryte forbudet, måtte i alle fall maten på vei inn i munnen være bløt. Jeg valgte den bløte varianten.

Så derfor ble det en tur på Spar i Vektergården. I den ferskvaredisken lå varen som skulle stoppe suget av sult i magen. Dette var en av flere dager i slutten av april med varme og strålende sol selv tidlig morgen, en anledning til å spise utendørs.

En god bit og to gode biter. Da armen beveget seg opp mot munnen for den tredje biten, kjente jeg plutselig et slag i skuldra og nakken. Som ren refleks forsvant håndleddet ut mot siden. Da så jeg rett inn i buken på Hortens alle største måke som med et jafs snappet maten min og steg mot himmelen. Jeg ble ranet på høylys dag.

Midt i gågata mellom Torggården og inngangen til NAV blir jeg stående uten mat og ganske overrasket. Øyeblikket blir ikke bedre av at et par, tre karer stående på NAV-trappa ler av meg. Så får jeg høre at «sånn er det i Horten». Det blir ikke sagt, men jeg hører i tillegg stemmen «dust, du fikk som fortjent».

På taket til kinoen er det duket for fest med min mat. Eller kanskje kamp om maten, på død og liv, målt etter skjærende skrik og skrål fra en gjeng som burde ha holdt seg i området rundt Bastøya. Dersom lite fisk i fjorden er årsaken til at måkene trekker til sentrum for å skaffe seg mat, er det ingen formildende omstendighet for å utføre et ran.

Jeg skulle selvsagt ha kverka den tjuven. Ranet ble utført på en så effektiv måte at jeg ikke har noen grunn til å tro at jeg var det første offeret. Jeg har liten tiltro til politiet i kriminalitet som dette. Den feite og forspiste og kjempestore sjøfuglen kan sitte der uforstyrret på taket til Torggården og velge seg ut sitt neste offer. Har du vinger, er stor og hvit og uten frykt, kan du rane hvem du måtte ønske i Horten. Helt uten fare for straff.

Og lærdommen? Er du menneske, hold deg innendørs med maten din. God helg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags