Du er så mye mer enn hvordan du ser ut

Kelly

Kelly Foto:

Av

TV-program, blader, reklamer og sosiale medier framstiller ofte «det perfekte utseendet». Slanke jenter med kritthvite tenner, og muskuløse gutter med perfekt hår. Vi har alle en tendens til å ønske å ha et slikt utseende, og på grunn av det glemmer vi det viktigste ved oss selv.

DEL

MeningerUngdom er de som oftest føler på kroppspress. Spiseforstyrrelser og andre psykiske problemer er vanligvis noe kroppspress forårsaker.

Plutselig skal du slutte å spise favorittmaten din, som viser seg å ha for mye kalorier. Du skal trene hver dag, og bare bruke de trangeste buksene dine, fordi vide bukser får deg til å se tjukkere ut. Alt dette for «den perfekte kroppen.»

Jenter føler mest på dette kroppspresset, og det er ikke noe som overrasker meg. Med magasiner med overdrevent perfekte ansikter, modeller som bare er høye og slanke og instagramprofiler som framstiller livet som en skjønnhetskatalog, er det ikke rart at du føler deg tvunget til å være perfekt for å passe inn i samfunnet.  

Du kan ikke lenger bruke bikinien eller badebuksa di, fordi du har for mye fett på kroppen.

Du kan ikke gå ut av huset uten å dekke til ansiktet ditt med sminke, fordi du visstnok ikke er pen uten. Og du skal plutselig ikke spise kake foran andre, fordi du er redd for hva de skal synes om det. Du kan heller ikke kjøpe klær med vennene dine, fordi du ikke vil at de skal se hva slags størrelse du bruker. Alt dette i kampen om at folk skal synes du er perfekt.

Hvis du bare skal få oppmerksomhet for det du har på deg og hvordan du ser ut, fungerer ikke verden som den skal.

De med de fine kroppene og de fine klærne, er ikke de eneste som skal legges merke til.

Jenta med brillene er kanskje et skritt unna å bli popstjerne. Gutten som alltid sitter alene, har kanskje designet sitt eget spill. Og de som ingen liker så godt, skal kanskje til et annet land og konkurrere i en eller annen sport der.

Du er så mye mer enn hvordan du ser ut, eller hva du har på deg, og det synes jeg samfunnet også burde begynne å vise mer av.

Utseendet ditt skal ikke være din første prioritet. Den du er, hvordan du har det og hva du kan bidra med, skal settes først. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags