Roar er klar for den store vårrengjøringen

KLAR: Roar Olsen tar vårens første vaskeøkt i Horten. Han starter i sentrum, og tar mindre gater rundt om i kommunen helt til slutt.

KLAR: Roar Olsen tar vårens første vaskeøkt i Horten. Han starter i sentrum, og tar mindre gater rundt om i kommunen helt til slutt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå starter jobben med å feie alle Hortens fortau og sykkelstier fri for sand og grus.

DEL

Driftsleder Jon-Erik Hansen tør ikke love at hvert gruskorn skal være borte til 17. mai, men alle offentlige veier, skolegårder og gårdsplasser skal være spylt og vasket til barnetogene går sin rute.

Feiemaskinene har allerede gått en stund.

– Nå setter vi inn to maskiner som skal spyle og koste fortau i Horten sentrum. Vi starter ved gågata mot torget, og beveger oss utover på sykkel og gangstier i periferien etter hvert, sier Hansen.

SOPER OPP: Feiemaskinene har gått en stund. Nå skal gatene spyles.

SOPER OPP: Feiemaskinene har gått en stund. Nå skal gatene spyles. Foto:

Det mest brukte plassene først

– Når blir dere ferdige?

– Vi har ingen tidsplan. Vi tar alle skolegårdene, samt sentrum i Åsgårdstrand og Skoppum før 17. mai. Det vi ikke rekker før den tid, må vi ta etterpå.

LES OGSÅ: Hver strørunde koster 100.000 kroner – nå er snart halve veibudsjettet for 2018 borte

Ikke gjenbruk

– Det er store mengder grus. Blir den gjenbrukt?

– Nei. Grusen blir lagt som singel i grøfter. Skal vi bruke den som strøsand igjen, må den renses først. Vi har ikke utstyr til å gjøre det. Grusen som er brukt, blir most som mel, og inneholder svevestøv. Derfor er den ikke egnet til gjenbruk, sier Hansen.

Artikkeltags