Nordisk Film Kino Awards er en prisutdeling, hvor alle kinoene i kjeden samles for å dele ut priser. En av prisene var «årets kinogjest», som alle kinoplussmedlemmer var nominert til. Horten Kino valgte å sende inn en ekstra nominasjon for Arild Granvang Antonsen, som vant prisen.

Hortensmannen vant et halvt år med gratis kino, noe som kommer godt med når man ser så mye kino som Arild gjør. Arild var med på prisutdelingen, og syns det var veldig moro å vinne. Kinosjef ved Horten kino Cathrine Aashamar forteller Arild var den eneste av vinnerne som fikk stående trampeklapp da han vant.

– Det var veldig moro å være der og motta prisen, forteller Arild.

Er innom hver uke

I snitt ser Arild 2-3 filmer i uka. Fredag er han alltid innom. Han ser alt, og forteller det går mye penger på filminteressen.

– Så lenge det er nye filmer så er jeg innom hver fredag. Rekker jeg ikke alt på fredag så tar jeg det på lørdag. Jeg ser filmene som oftest i premierehelga. Men det er ikke alt jeg ser. Det blir jo dyrt dette her, forteller Arild.

Film har blitt en stor hobby for Arild. I året bruker han mellom 17.000 og 20.000 kroner på kino.

– Det går mye penger ja. Det er en hobby. Jeg er veldig filminteressert, og ser det meste på kino. Film er best på kino, det er det ingen tvil om.

– Det er litt sånn når du liker å se film, så bruker du penger på hobbyen din, og da er det det pengene går til.

Les også: Horten bruker 900.000 kroner mer på kultur

Her er Hortens nye kinosjef 

Glad i film

Arild har alltid vært interessert i film, og har eget hjemmekino hjemme, men forteller det ikke blir det samme som å dra på kino.

– Jeg har hjemmekino hjemme og, men det er ikke i nærheten av å se det på kino. Pluss at det er mer sosialt. Kanskje møter man på noen kjente.

– Jeg ser alle kategorier, men har selvfølgelig noen favoritter. Action, thriller og drama er det jeg ser mest av, vil jeg tro.

Arild er også glad i musikaler, og gleder seg veldig til La La Land og Beauty and the Beast kommer på kino. Når Les Misérables gikk på kino i 2012 var Arild innom 6 ganger. Into the Woods så han 4 ganger.

Verdig vinner

Arild har allerede i 2017 rukket å se 12 filmer. Kinosjef Cathrine syns det er veldig bra at Arild er så mye innom.

– Jeg syns det er tøft. Det er gøy at han er så interessert i film, og kommer å ser på kino, forteller Cathrine.

– Jeg ser i snitt 150 filmer på kino i året. Det blir mye filmer, det blir det, sier Arild.

Cathrine mener Arild var en verdig vinner. Hun forteller han stadig er innom og lyser opp dagen til de ansatte.

– Arild kommer innom, og snakker mye med oss på kinoen. Han har blitt en del av oss. Snakker mye om film med oss andre, og det er ganske tydelig at han er interessert i film. Det er veldig gøy at han kommer hit igjen og igjen. Det gjør jo noe med oss også. Det gjør at det blir morsommere å jobbe på Horten Kino, sier hun.

De har blitt glad i Arild på kinoen, og det var ingen tvil at de ville nominere han til prisen.

– Vi sendte inn en ekstra nominasjon for Arild fordi han er en veldig ålreit gjest å ha her på kinoen. Han sprer masse glede for de ansatte og det ville ikke vært det samme å jobbe her uten Arild. Han kommer innom støtt og stadig, sier Cathrine.

Arild bryter inn.

– Ja, bor her, sier han spøkefullt.

 

Den store kinodagen

Arild er stor tilhenger av den store kinodagen som blir arrangert første lørdagen i november hvert år. Da får man halv pris på kinobillettene. I 2016 så han 9 filmer på en dag. Året før så han 11.

– Kinodagen er som julaften, for en filmentusiast som meg. Da er jeg er hele døgnet. Jeg har aldri vært så sliten som i 2015 etter å ha sett 11 filmer, men det var verdt det.

– Det er jo moro. På kinodagen er det mye folk her, og det er masse aktiviteter som skjer. Liker du kino, så er det den store dagen.

– Blir du ikke rastløs av å sitte så mange timer å se på film?

– Nei, det blir jeg ikke. Det er klart at jeg blir litt trøtt. I fjor så jeg første film klokka 10 og siste var vel ferdig 2 på natta. Da var jeg her hele dagen. De siste 6 årene har jeg ligget på mellom 8 og 11 filmer.