– Nå er det rett og slett helt krise, sier kaninansvarlig hos Dyrebesyttelsen Tønsberg-Horten, Renate Pedersen.

LES OGSÅ: Siktede etter dødsfallet på Husøy blir løslatt i dag

Dyrplageri

Dyrebeskyttelsen Tønsberg-Horten holder til på Skoppum, og der får tidligere hjemløse katter og kaniner stell og pleie fram til de adopteres til nye, gode hjem. Men den siste tiden har det vært nært sagt umulig å få tak i fosterhjem til kaniner.

– Jeg har nå i tre måneder etterlyst fosterhjem til kaniner, men det er ingen som vil stille opp. De som melder seg har tenkt å holde kaninene i bur, men det er rett og slett rent dyrplageri. Det godkjenner vi selvfølgelig ikke, og da vil de ikke ha de. Kaniner skal ha et fritt innhegnet område å bevege seg i, enten om det er inne eller ute, sier Pedersen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Innsamling

Dyrebeskyttelsen Tønsberg-Horten drives kun av frivillige personer, og de er helt avhengige av at andre frivillige familier stiller opp som fosterhjem for dyr i nød. Nå har de startet en innsamling til et kaninmottak på Facebook, hvor de til nå har samlet inn 13.000 kroner.

– Vi får stadig kjeft fordi vi ikke kan ta vare på de selv, men vi er like frivillige som de som blir fosterhjem for dyrene, og vi kan ikke ta vare på alle sammen. Derfor har vi nå sett oss nødt til å starte en innsamling til et kaninmottak, sånn at vi kan ta imot flere kaniner. Nå mot sommeren vil det bare øke på, og Tønsberg, Nøtterøy og Horten er virkelig blant verstingene når det gjelder dumping av kaniner, forteller Pedersen.

LES OGSÅ: Vil forby plastposer i Færder kommune

Teste ut

Pedersen oppfordrer folk som kan tenke seg kanin som kjæledyr, å oppsøke Dyrebeskyttelsen for å prøve seg som fosterfamilie først.

– Det er en fin måte å teste ut om man passer til å ha kanin eller ikke. Disse dyrene lever tross alt i 10–12 år gjennomsnittlig, og dette fører til at forferdelig mange bare dumper kaninene, når de ikke ønsker å ha de, sier Pedersen.

LES OGSÅ: To personer er mistenkt for å ha tent på skole

Krav til å bli fosterfamilie for kaniner:

  • Skal ikke være i bur.
  • Skal være i en innhegning, også innendørs.
  • Utekaniner må ha et isolert sted med varmelampe.
  • Kaninen skal sosialiseres, og derfor helst ha en venn.

LES OGSÅ: Blir kalt «idiot» i kommentarfelt: – Vi voksne skal gå foran som gode forbilder. Ungdommene blir ganske sjokkert

LES OGSÅ: Sjekk om eiendommen din er forurenset