Gå til sidens hovedinnhold

– Bedre med varsel en gang for mye, enn å få for sent varsel

Artikkelen er over 5 år gammel

Det sier brannvesenet, etter at seks brannbiler i kveld rykket ut på noe som viste seg å være helt uskyldig grilling.

Klokken 20.16 rykket alle mannskapene ut mot Heimdals gate i Horten etter melding om røykutvikling fra en balkong. Det gikk ut en brannbil fra Nøtterøy, tre fra Tønsberg og to fra Horten.

Da nødetatene kom til stedet viste det seg at det bare var en grill som var fyrt opp på helt normalt vis ute på en balkong i andre etasje.

– For den forbipasserende melderen framsto dette som mulig brann og vedkommende ringte 110. Det er helt i orden. Vi vil heller ha tidlig varsel en gang for mye, enn å få sent varsel. I det hele tatt er vi svært godt fornøyd med det faktum at det ikke har vært noen bygningsbranner så langt i desember. Siste bygningsbrann var 20/11 i vårt område. Fortsett sånn! Skriver Vestfold Interkommunale Brannvesen på sine facebooksider i kveld.

Må smile litt av hendelsen

Vaktleder i Vestviken 110 sentral i Drammen, Fred Olaf Korsgården, forteller at det ikke er så ofte at brannvesenet rykker ut på det som viser seg å være helt ufarlige situasjoner.  

– Det hender av og til. Det beste er når det skjer i perioder da det ellers er stille og rolig. Det var det i kveld, sier Korsgården.

Han opplyser om at brannvesenet ikke kom i kontakt med vedkommende som hadde grillet på balkongen.

- Ler dere litt av slike hendelser i ettertid?  

- Nei, jeg vil ikke si at vi ler. Vi tar dette alvorlig, det må vi gjøre. Men vi smiler litt. Det er jo litt arbeid med en slik utrykning. Men folk følger med og passer på. Det er positivt, det skal vi bare være glade for, sier han.

Kommentarer til denne saken