Vil bli et globalt teknologikonsern

GLEDE: Solfrid Tørresdal og de andre i Hatteland Display er svært så fornøyde at de nå har fått eiere og industrielle partnere fra Horten.

GLEDE: Solfrid Tørresdal og de andre i Hatteland Display er svært så fornøyde at de nå har fått eiere og industrielle partnere fra Horten. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Norautron Group har kjøpt Hatteland Display på sin vei mot to milliarder.

DEL

Historisk interesserte husker kanskje at Jørgen C. Broch kom til Horten for 29 år siden, nærmest ved en tilfeldighet.

– Norcontrol Automation skyldte meg penger og lurte på om jeg kunne ta oppgjøret i aksjer, har han fortalt Gjengangeren tidligere.

Resten er, som det heter historie. Men den er innholdsrik; startet med oppkjøpet av konkursboet etter Oswo Nord på Falkensten, etableringen av Norautron, kjøpet av «Verven» som ble til Horten Industripark, bygging av Forskningsparken på Bakkenteigen og bidragsyter til Redningsselskapets opplevelsessenter på Langgrunn.

Ambisjoner

– Vi har ambisjoner om å vokse og bli sterkere. Norautron Group ønsker å bli et globalt teknologikonsern, sier konsernsjef Rolf Leistad i Norautron Group på telefonen til Gjengangeren.

Han er nemlig i Vats utenfor Haugesund og avslutter det siste store kjøpet til Norautron Group, oppkjøpet av Hatteland Display.

– Vi er veldig fornøyde med å ha sikret oss Hatteland Display. Det er et internasjonalt selskap med stor tyngde i markedet, sier han.

FEST: Som seg hør og bør når det er glede å fortelle, stilte sjefene Trond K. Johannessen (t.v.) og Rolf Leistad med kake til alle ansatte på Vats i går.

FEST: Som seg hør og bør når det er glede å fortelle, stilte sjefene Trond K. Johannessen (t.v.) og Rolf Leistad med kake til alle ansatte på Vats i går. Foto:

Fornøyde

– Dyrt også? Hatteland omsetter jo for rundt 400 millioner kroner i året og regner med et overskudd på 60 millioner kroner nå i år, Leistad.

– Prisen er mellom partene. Vi er fornøyde, selger er fornøyd og Hattelands 150 ansatte er glade for at de har fått en industriell eier, sier han.

– Vi er veldig glade for å bli en del av Norautron Group. Det er en sterk industriell logikk i å kombinere de to selskapene, sier Hatteland Displays styreformann og sjef, Trond K. Johannessen.

Finanser

Ingen av dem kommenterer det nærmere, men det er et faktum at Norautrons kjøp av Hatteland gikk via investeringsselskapet Herkules Capital som har eid selskapet siden 2007. Det var da investorene gikk inn og tok kontroll over display- og skjermselskapet som ble startet av Jakob Hatteland i 1989.

– Som selgere er vi glade for å selge Hatteland Display til en komplementær industriell virksomhet som Norautron Group, sier senior partner i Hercules Capital, Tore Rynning-Nielsen i en pressemelding.

Når det er sagt, kan vi jo også slippe til en gla'melding fra eier og gründer.

– Dette er veldig bra for oss. Vi gleder oss veldig, sier Jørgen C. Broch til Gjengangeren.

Framtid

Med oppkjøpet av Hatteland vil Norautron Group, med hovedkontor her i Horten har rundt 900 ansatte, egne virksomheter i Norge, Sverige, Polen og Kina og en antatt omsetning nå i år på 1,8 milliarder kroner.

– Vi har gått fra å være en typisk lokal underleverandør til et globalt konsern. Og har ambisjoner om å vokse videre, sier Rolf Leistad til Gjengangeren.

Artikkeltags