Døde i skiulykke på Gaustatoppen: Politiet frigir navnet på den omkomne

VAR PÅ STEDET: Rjukan og Tinn Røde Kors hjelpekorps var på ulykkesstedet på Gaustatoppen søndag.

VAR PÅ STEDET: Rjukan og Tinn Røde Kors hjelpekorps var på ulykkesstedet på Gaustatoppen søndag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var 53 år gamle Hugo Lande fra Åsgårdstrand som omkom i ulykken på Gaustatoppen. Han skal ha vært på fotooppdrag da ulykken skjedde.

DEL

Hugo Lande var opprinnelig fra Kragerø, men bodde i Åsgårdstrand med kone og barn. Han er kjent som en dyktig fotograf og skal ha vært opptatt med å fotografere en annen skiløper da uhellet var ute.

Daglig leder for Gaustabanen, Halvor Haukås, forklarte dette til Telemarksavisa etter ulykken:

– Han som døde, skulle ta bilder av en annen skiløper. Han kjørte først ned renna, ramlet og løste ut skia og skled videre nedover. Han andre kjørte etter og tok hånd om ham, og han ringte umiddelbart til AMK. Det her var et hendelig uhell med en tragisk slutt. Det er bare trist, og all omtanke går nå til de etterlatte.

Fløyet til Oslo

AMK fikk melding om ulykken ved 14-tida søndag. Personell fra Rjukan og Tinn Røde Kors Hjelpekorps rykket ut, og mannen ble noe senere fløyet i et Sea King redningshelikopter til Oslo universitetssykehus. Han ble bekreftet omkommet søndag kveld.

Ifølge nettsiden gaustatoppen.no er det sju renner østover med variert vanskelighetsgrad og et gjennomsnittlig fall på underkant av 40 grader. Ulykken skal ha skjedd i renne sju. Gaustatoppen er et svært populært sted for frikjørere, og det skal ha vært mange skiløpere i området på søndagen.

Den omkomne skal ha vært glad i og vant til å stå på ski og har på sin Facebook-side gjennom flere år lagt ut bilder av seg selv på vei ned bratte fjellsider.

Omsorgsfull

Venner av Hugo Lande beskriver ham overfor Gjengangeren som en særdeles raus, hyggelig og omsorgsfull familiemann som likte å være ute i naturen.

Han jobbet som fotograf innen blant annet friluftsliv og reklame.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken