Død mann funnet i Holmestrand: - Vet ikke hvem det er

Funnet en død person: Innsatsleder Ottar Steinstø kan bekrefte at en død person er funnet i Holmestrand torsdag kveld. Foto: Pål Nordby

Funnet en død person: Innsatsleder Ottar Steinstø kan bekrefte at en død person er funnet i Holmestrand torsdag kveld. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

Innsatsleder Ottar Steinstø kan bekrefte at det torsdag kveld ble funnet en død person i Holmestrand. Dødsfallet betegnes som mistenkelig, uten at noe mer opplyses rundt årsaksforholdet.

DEL

(Jarlsberg Avis) Holmestrand: – Vi vet ikke identiteten til personen ennå, sier Steinstø, som dermed ikke kan bekrefte at det er den 22-årige mannen Litauen som sist ble sett på Kiwi Kleivbrottet tirsdag formiddag.

– Før identiteten er fastslått, kan vi ikke si noe mer, legger han til.

Mannen ble funnet på Eikelund, og han skal ha blitt funnet av letemannskaper klokken 17.45.

Politiet i Sør-Øst gikk i 15-tiden torsdag ut med en etterlysningen av den litauiske statsborgeren Aurelius Ivanauskas (22), som forsvant fra en bolig i Hvittingfossveien i Holmestrand på formiddagen tirsdag 22. januar, men vil foreløpig ikke spekulere i om det er han som er funnet.

Avsluttet

– Søket etter den savnede er nå avsluttet, og vi har hatt 27 frivillige fra Røde Kors i Vestfold med i leteaksjonen, og tre politipatruljer seks til åtte tjenestemenn, sier Steinstø.

– Vi vil bruke tiden nå på etterforskningen, sier Steinstø i en kort kommentar torsdag kveld ved 20-tiden. Steinstø vil samtidig rette en takk til letemannskapene.

Uten den hjelpen hadde vi hatt en langt vanskeligere oppgave foran oss. Også Redningshunder kom for å bistå, men de ble ikke brukt for omtrent på samme tiden ble den døde personen funnet, sier han.

Var mange lag ute

– Akkurat nå er vi flere lag ute og leter, kunne Jan Einar Nornes fra Røde Kors Hjelpekorps i Horten opplyse tidligere på kvelden.

Holmestrand ligger også under Horten sitt distrikt ettersom Holmestrand ikke har eget hjelpekorps.

– Vi kan ikke fortelle noe om hva vi vet og ikke vet, men vi kan fortelle at vi leter rundt hus, i garasjer, hager, portrom og ved og i snøhauger. At det har kommet snø er helt klart en viktig faktor. Men der vi går inn i åpne dører og uthus ved bolighus, sier vi i fra dersom folk er hjemme, la han til.

– Dette er faktisk et ganske vanlig oppdrag, men heldigvis kommer de aller fleste til rette uten stor dramatikk, sa han.

Utgangspunktet for leteaksjonen var politistasjonen i Holmestrand. 

 

Artikkeltags