Varsler om vanskelige kjøreforhold

Slaps og dammer ga mye sprut fra bilene. Her ved jernbanebommene i sentrum

Slaps og dammer ga mye sprut fra bilene. Her ved jernbanebommene i sentrum Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå kommer kulda – og med den blir det glatt.

DEL

Etter en nokså varm høst, ser det nå ut til at kulda kommer sakte men sikkert sigende innover fylket vårt. I nordre Vestfold melder Meteorologisk Institutt om glatte veier og vanskelige kjøreforhold fram til lørdag.

I dagene fremover vil temperaturen ligge på rundt null, med onsdag kveld like under nullpunktet. På torsdag vil temperaturene svinge mellom plussgrader og minusgrader. Torsdag kveld meldes det også om nedbør.

LES OGSÅ: Nå kan kulda bare komme

Se opp for slaps

Ifølge statsmeteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk Institutt, kan vi komme til å se det motsatte av underkjølt regn.

– Nedbøren som kommer, vil gå fra snø på torsdag/fredag, og over til regn i helga. Da får vi først et lag med snø på veiene, og deretter regn oppå som gjør alt til slaps, forteller meteorologen.

Han forteller at det er et lavtrykk fra Nordsjøen som kom innover tidligere i uka, som fører til at desembertemperaturen ofte er relativt høy sammenliknet med resten av vinteren.

LES OGSÅ: Ikke sikkert det blir skøytebane på torget før jul

– Normalt for desember

– Havet er fortsatt en del varmere enn det er i de andre vintermånedene. Dette er egentlig ikke så unormalt til desember å være, forteller han.

For interesserte legger han til at det i stor grad er solstrålingen som regulerer temperaturene på jorda, og at høytrykk og lavtrykk er jordas eget forsøk på å utlikne temperaturforskjellene.

LES OGSÅ: Kulde etter nedbør gir Espen travle dager – slik unngår du å trenge ham akutt

Artikkeltags