E-resept-systemet nede for telling

Artikkelen er over 3 år gammel

Reseptformidleren fungerer nå normalt etter å ha vært ute av drift i ca. to timer torsdag.

DEL

(Tønsbergs Blad) Hos Apotek 1 Løven i Tønsberg bekrefter at systemet har vært nede. Men apoteker Kirsti Borge Rosvold understreker at det gjelder hele landet og ikke bare i Tønsberg.

– E-reseptsystemet for hele landet er nede. Vi løser dette på gamlemåten med telefon og faks. I akutte tilfeller tar vi direkte kontakt med legekontoret, så vi takler dette, forteller hun torsdag ettermiddag.

Klokken 13.45 får vi beskjed fra Direktoratet for e-helse at feilen er funnet, og at systemet igjen skal fungere.

LES OGSÅ: DNB med tekniske problemer

Vet ikke årsaken

Årsak til nedetiden er foreløpig ikke kjent, men det pågår analyser for å finne årsak, skriver direktoratet i en pressemelding.

Hendelsen skjedde ca. kl. 11.50 og berørte brukere i hele landet. Det ble umiddelbart igangsatt arbeid med å lokalisere og rette feilen.

– Slike saker har høyeste prioritet hos oss, sier avdelingsdirektør Ingar Dahl i Direktoratet for e-helse som viser til at lege og apotek har gode rutiner som sikrer at det alltid er mulig å få utlevert livsviktig medisin.

– Ikke fare for liv og helse

– Det er viktig å huske at det ikke er fare for liv og helse ved manglende tilgang til e-resepter. Legen kan bruke back-up-løsninger som papirresept. Dersom en pasient ikke kan vente på å få utlevert medisinen sin, kan apoteket ta i bruk såkalt «nødekspedisjon». 

Apoteket kan også kontakte legen og be om å få telefon- eller faksresept, opplyser Direktoratet for e-helse.

LES OGSÅ: Vipps-brukere ble trukket dobbelt

Artikkeltags