Går av som redaktør

Slutter: Torgeir Lorentzen har sagt opp som redaktør av Gjengangeren.

Slutter: Torgeir Lorentzen har sagt opp som redaktør av Gjengangeren. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Torgeir Lorentzen går av som redaktør etter seks år i Gjengangeren.

DEL

- Jeg skal innrømme at det er vemodig å slutte, men jeg har hatt seks fantastiske år i lokalavisa, og det er de jeg kommer til å huske, forsikrer Lorentzen.

Årsaken til at han nå sier opp sin stilling, er uenighet med styret.

- Jeg har en både hyggelig og smart styreleder, men vi er noe uenige om veien videre, og da finner jeg det riktig at noen andre overtar redaktørpennen.

- Hva er dere uenige om?

- Det dreier seg om budsjettprosesser og prioriteringer i budsjettet. Styreleder har hatt sine tanker, jeg har hatt mine, og for en gangs skyld ble vi ikke enige. Så da valgte jeg, som det halvgamle, sta eselet jeg er, å si opp.

Beklager avgjørelsen

Styreleder i Gjengangeren, Øystein Hjørnevik, beklager at Torgeir Lorentzen nå velger å gå av.

- Jeg ønsker virkelig ikke at han slutter, men jeg har ikke klart å overtale ham til å bli. Det beklager jeg, sier Hjørnevik.

- Torgeir har gjort en veldig god jobb som redaktør, og har en høy stjerne både blant leserne i Horten, i Amedia i Vestfold, og i konsernledelsen.

Mest fornøyde lesere

Torgeir Lorentzen ble innsatt som ansvarlig redaktør i Gjengangeren i 2010. Siden ble han også daglig leder i selskapet. Bare to redaktører har lengre fartstid i Hortens lokalavis etter krigen.

- Jeg tror det er sunt å bytte redaktører av og til. Avisa må fornye seg hele tida, og faren for at både lesere og kolleger går lei av sjefen, er alltid til stede. Forhåpentlig sluttet jeg sånn noenlunde i tide.

- Hva er du mest fornøyd med fra din redaktørtid?

- At vi i dag ifølge den store Afakta-undersøkelsen har konsernets mest fornøyde lesere, det er jeg veldig stolt av. I tillegg tror jeg vi er blitt en mye mer synlig avis, og jeg er stolt av å ha hatt ansatte som virkelig har brennende hjerter for lokalavisa si.

Ingen planer

Lorentzen blir i avisa fram til juletider, men går av som ansvarlig redaktør allerede over helga. Hva han skal gjøre etter jul, vet han ikke.

- Nei, det har jeg ikke rukket å tenke på ennå. Jobben i Gjengangeren har vært et eventyr for meg, snart starter jakten på nye eventyr.

Artikkeltags