Forsvaret trekker "Freia"-salget

STOPP: Den tidligere elevforlegningen til befalsskolen – og som ble bygd da kronprins Haakon skulle tjenestegjøre her – blir ikke solgt nå. FOTO: TOM ARILD DAHL

STOPP: Den tidligere elevforlegningen til befalsskolen – og som ble bygd da kronprins Haakon skulle tjenestegjøre her – blir ikke solgt nå. FOTO: TOM ARILD DAHL

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

HORTEN: Etter to runder med salgsframstøt har Forsvarsbygg Skifte Eiendom bestemt seg for ikke å selge elevforlegningen.

DEL

Da det høyeste budet på elevforlegningen "Freia" var på rundt ti millioner kroner – og taksten på hus og bygningsmasse fra 1991 var på 26 millioner kroner – var Forsvarsbygg Skifte Eiendom så misfornøyde at de bestemte seg for en ny frist og budrunde.
Da den gikk ut i går og interessentene som hadde lagt inn bud ikke hadde gått opp til mer enn rundt halvparten av taksten, avlyste selgerne salget.

– Interessen og markedet har ikke vært som forventet, så vi har valgt å stoppe den nåværende prosessen og heller vente. Vi har ikke dårlig tid. I tillegg er det signaler om et militært behov, så vi vurderer en etterbruk av forlegningen med 75 rom med egne bad og toalett, sier Trond Nordbye i Forsvarsbygg Skifte Eiendom.
– "Militært behov" når Forsvaret reduserer og kutter på mange fronter? Eller er det andre brukere, for eksempel PST. – Politiets Sikkerhetstjeneste – og antiterrorstyrkene som vil bruke "Freia" når de trener på øyene ved Horten?

– Det kan være mange forskjellige brukere av forlegningen, uten at jeg kan si mer om det. Avgjørelsen ligger i departementet. Vi er bare selgere, sier Trond Nordby i Forsvarsbygg Skifte Eiendom.
Han forteller at i tillegg til at avgjørelsen om salg er løftet ut av Forsvarsbygg Skifte Eiendom, er det også andre momenter som teller inn:
– Konjunkturene i dag er ikke de beste. Spesielt ikke for hotell- og overnattingsbransjen. Vi har i tillegg god tid. Vi "må" ikke selge nå, sier han.

Artikkeltags