(Nettavisen)

Rett før klokken 12.00 tirsdag varsler Sør-Øst politidistrikt om at de har fått inn flere meldinger om branner tilknyttet jernbanen i Sandefjord.

– Brann i kjelleren på Sandefjord stasjon, og også flere langs selve jernbanesporet. Flere resurser og nødetater på stedet. Politi helikopteret sjekker luftstrekket fra Sandefjord til Larvik, skriver politiet.

Ifølge vitner Sandefjords Blad har snakket med ble det i forkant av brannen hørt et høyt smell.

– Jeg satt i telefonen, hørte er brak og lynet kom sidelengs ned og traff en stolpe ved jernbanen og så begynte det å brenne. Det spraka så en skulle tro det var nyttårsaften, sier et vitne av hendelsen til avisen.

Operasjonsleder Øystein Eikedalen sier til NTB at det er flere koblingsskap som brenner langs linjen over et større strekk i området. Det er også en kjøreledning som har falt ned på linjen et sted.

– Vi prøver å skaffe en oversikt over hva som skjer og hvor, og vi får stadig nye meldinger inn, sier Eikedalen.

Han ber folk være forsiktige om de er i området:

– Vi vurderer det som litt farlig for folk å bevege seg i nærheten av jernbanelinjen nå.

Klokken 12.22 skriver Sør-Øst-politiet at strømmen er tatt på jernbanelinjen fra Stokke og sydover til Lauve stasjon.

– Det har vært tre branner som har inntruffet samtidig. Det er foreløpig uklart hvorfor. En kjøreledning har falt ned på skinnegangen. Ingen personskader, skriver politiet på Twitter.

Et politihelikopter flyr også lavt over skinnegangen fra Sandefjord til Larvik for å skaffe oversikt, opplyser politiet.