Fire gutter siktet etter at halve skolen brant ned

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Fire gutter på 15 og 16 år er siktet for grovt skadeverk etter at halve Åsgården barneskole i Åsgårdstrand brant ned til grunnen natt til mandag.

DEL

- Vi har avhørt to gutter i forbindelse med brannen og mener det er skjellig grunn til å mistenke dem for å ha vært på stedet. Ytterligere to gutter skal etter planen avhøres i løpet av mandag, og alle fire er siktet for grovt skadeverk, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt.
De fire kameratene, to av dem 16 år og de andre to 15 år, skal ha oppholdt seg ved Åsgården skole før den brant. De har tidligere vært elever ved skolen.

Horten kommune vil inntil videre flytte de 243 elevene fra nedbrente Åsgården barneskole i Åsgårdstrand over til Klokkeråsen skole i Tønsberg.

Folk samlet seg ved Åsgården skole i Åsgårdstrand i sjokk og vantro da den brant.
Det var taus stemning, og gnistregnet vitnet om alvoret i situasjonen.

I natt kunne politiet slå fast at skadene på Åsgården skole er omfattende:
- Den delen av skolen som omfatter gymsalen er totalskadet, og en mellomfløy med kontordel har store skader, sa Erik Wendelborg
Brannsjef Per Olav Pettersen opplyste rett etter midnatt at de så ut til å ha kontroll over brannen, og håpet å kunne redde halve skolen. Det klarte de.

Likevel står mange fortvilet igjen.
- Dette er helt forferdelig, sa rådmann Ragnar Sundklakk som var på brannstedet søndag kveld.

Tretti personer fra Tønsberg og Kopstad brannstasjon arbeidet med slukkingsarbeidet.
Opplysninger på stedet tyder, ifølge politiet, på at brannen har startet i noen søppelcontainere som sto rett ved skolen.
Etter det Gjengangeren erfarer ble det søndag i tillegg oppdaget et innbrudd i skolens SFO-del. Det er uklart om dette har noen sammenheng med brannen.

Åsgården barneskole ble bygget i 1971, og er en to-parallell barneskole med 7-trinn. Skolen ligger i Åsgårdstrand og er en bygning i en etasje med egen inngang til de fleste klasserommene. 
I 1996 ble skolen utbygd med blant annet fire nye klasserom, musikkrom og mediatek. Skolens SFO-tilbud benyttes av om lag 85 barn i år. Skolen har for tiden 243 elever og 29 ansatte i skole og SFO.

Artikkeltags