(Moss Avis)

På grunn av arbeidene har én av de to ferjekaiene i Moss vært stengt siden arbeidet startet i midten av november i fjor. Kun fire av fem ferjer har vært i drift, og dermed har det vært færre avganger enn normalt.

Fra fredag 23. mars klokken 04:30 blir det igjen normal ruteavvikling med fem ferjer i drift igjen på sambandet Moss-Horten, melder Vegvesenet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Bygger om ferjeleie for 17 millioner 

- Vi har bygd ny ferjekaibru, utvidet eksisterende og bygd en helt ny dykdalb, det vil si et fortøyningsfundament, med fendere og nye tekniske installasjoner. Dette er gjort for å oppfylle nye krav til slike ferjekaibruer, og for å tilpasse kaien bedre til de nye Bastøferjene, forteller prosjektleder Elin Bustnes Amundsen i Statens vegvesen.

Pælearbeidet har vært av det støyende slaget, og etter at en stor del av befolkningen i Moss mistet nattesøvnen like før jul i fjor måtte kveldsarbeidet stanses.

LES SAKEN HER: Ble du vekket av bråk i natt? Da var du ikke alene...

Påsketrafikk

Men fra fredag blir igjen alle fem ferjer i drift etter ordinær rutetabell mellom Moss og Horten.

- Det er dermed igjen full kapasitet i sambandet til å møte påsketrafikken til helgen, sier administrerende direktør Øyvind Lund i Bastø Fosen.

Starter opp i høst

Arbeidet med oppgraderingen av det andre ferjeleier i Moss starter til høsten.

- Dermed blir det en ny periode med én ferge mindre i drift. Arbeidene er lagt til periodene med lavest trafikk på ferjesambandet, slik at de er minst til ulempe, forteller prosjektleder Amundsen.

Så da må kanskje må folk i Moss belage seg på enda flere våkenetter?

Det er entreprenøren ALTi bygg og anlegg som utfører oppgraderingsarbeidet for Statens vegvesen.