Det er ikke sjeldent at redningstjenesten får i oppdrag av politiet å ta vare på en løshund der eieren ikke er funnet. Noen ganger kan det være så mange som to – tre i uka. Men stort sett blir de hentet igjen i løpet av noen timer eller en dag.

Slik gikk det ikke denne gangen.

Har ikke blitt etterlyst

Før jul ble det funnet en hund på Bromsjordet i Horten, uten ID-chip og ingen andre kjennetegn.

LES OGSÅ: «Bailey» (13) drept av en mye større hund – Drapshunden får leve videre

– Den var ikke nedkjølt og var frisk og fin. Det virket ikke som den hadde vært lenge ute, forteller Arild Karlsen i redningsselskapet.

De har fulgt godt med på alle grupper i sosiale medier for savnede hunder, men det har ikke dukket opp noen etterlysning, og ingen eier har spurt etter hunden hos politiet.

– Når ingen melder seg, håper vi det nå vil hjelpe og gå ut med bilde, sier Karlsen.

LES OGSÅ: Får ikke lufte førerhunden uten bånd

Bilbergerne fikk mange telefoner om hunden som viser seg å være en krysning mellom en Amerikansk staffordshireterrier og en Amerikansk bulldog. Førstnevnte er ulovlig i Norge.

– Vi har fått over 50 telefoner. Det er veldig mange som vil ha den eller som tror de kjenner den, forklarer bilberger Geir Ramberg hos Bilbjørn Redning AS.

Ramberg forklarer at de nå er i dialog med oppdretteren av hunden, men at alt tyder på at den vil sendes til omplassering.

– Jeg har en liste med folk som er interesserte etter å ha lest om den i avisa, sier han.

Snill, men lur

De ansatte i redningsfirmaet ble iløpet av jula godt kjent med Lillebror, og Karlsen kan fortelle at hunden er snill, men absolutt ikke dum.

– Den har funnet ut at hvis den ikke har lyst til å gå i bånd, er det bare å bite over båndet. Det kan jo være grunnen til at den har tatt seg en tur på egen hånd i utgangspunktet, sier han.