Denne uken får du beredskaptipsene i posten: – Du og din familie skal klare dere selv i minst tre dager

Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (FrP), byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og DSB-direktør Cecilie Daae presenterer kampanjen "Du er en del av Norges beredskap".  Daae viser fram ved og vann som er viktig å lagre hjemme.

Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (FrP), byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og DSB-direktør Cecilie Daae presenterer kampanjen "Du er en del av Norges beredskap". Daae viser fram ved og vann som er viktig å lagre hjemme. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brosjyren gir deg og dine konkrete råd til hva du bør ha i huset i tilfelle en nødssituasjon.

DEL

(Tønsbergs Blad) Tidligere i høst lanserte DSB, i samarbeid med Oslo kommune, kampanjen "Du er en del av Norges beredskap".

Kampanjen går ut på å spre informasjon og øke bevisstheten rundt beredskap og hva en gjør i en nødssituasjon.

LES OGSÅ: Sivilforsvarets innsats knuste alle rekorder: – Jeg er stolt og takknemlig

Må forberede deg på å overleve i tre dager selv

Dersom noe skulle skje med kritisk infrastruktur, som strøm, mobilnett, internett, transport, vann og avløp, ønsker DSB at folk er klar over hvordan en forholder seg til en slik situasjon.

– Vi ber deg tenke gjennom hva som kan skje der du bor, hvordan du og de rundt deg kan bli rammet, og hvordan dere kan håndtere det, opplyser DSB-direktør, Cecilie Daae på Tønsberg kommunes nettsider.

– Vær forberedt på at du og din familie skal klare dere selv i minst tre dager, fortsetter hun i pressemeldingen.

For dårlig forberedt

– Selv om vi lever i et trygt og stabilt samfunn, er risiko- og trusselbildet i Norge sammensatt og i endring. Klimaendringer, ekstremvær, en endret sikkerhetspolitisk situasjon, terror og teknologi er eksempler på det, forteller Daae.

DSB gjennomførte en undersøkelse blant befolkningen som avdekket at nordmenn er lite forberedt på en krisesituasjon, der flere mister strøm eller vann, eller at nødvendige varer blir mangelvare.

– Når samfunnet rammes av en stor hendelse eller krise, må hjelpen først ut til de som trenger det aller mest. Jo flere av oss som er i stand til å ta vare på oss selv og hjelpe de rundt oss ved en hendelse, jo bedre rustet står vi som samfunn, avslutter DSB-direktøren i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Fikk inn over 200.000 til Røde Kors-båten – det gjør Egill rørt: – Tydelig samfunnet setter pris på oss (+)

LES OGSÅ: Hvis Norge skal lykkes med å bygge samfunn som tåler store påkjenninger, må både privat og offentlig sektor ta ansvar for samfunnssikkerheten

Artikkeltags