Bombegruppe tilkalt etter funn med metalldetektor

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet sperret av Kyststien ved Rørestrand etter at to gutter fant det som kan ha vært en bombe fra krigens dager. Den var tom, men en annen gjenstand har vekket politiets interesse

DEL

To gutter i 16-årsalderen fant søndag kveld noe som så ut som en bombe, nær Kyststien ved Rørestrand. Det er foreløpig et uidentifisert objekt, med ledninger stikkende ut. 

Klokka 22.00 meldte politiet at gjenstanden viste seg å være tom, men at det ble funnet en annen beholder med væske i, like ved. Den ble senere fjernet fra stedet, og innholdet vil bli destruert, melder politiet på Twitter.

- Guttene gjorde som de skulle; ringte til politiet, sier operasjonsleder Johs Nysæther ved Politiet i Vestfold. 

Politiet ankom stedet, nær campingen, og sperret av området. 

- Vi anser ikke at det er noen akutt fare, om det skulle være en bombe fra krigen, men vi har rekvirert politiets bombegruppe fra Oslo. Så får de foreta videre undersøkelser, sier operasjonslederen. 

Kevin Liland (16) og Øyvind Jevnaker Dyrøy (15) gjorde funnet under sin første tur med metalldetektoren. 

- Vi tenkte vi skulle se etter noe spennende fra krigen. Så gikk vi 100 meter rett inn i skogen her ved Rørestrand. Så fant vi dette, forteller guttene, som nå er spent på om det virkelig er en bombe fra krigen de har funnet. 

Artikkeltags