Gå til sidens hovedinnhold

– De pekte på meg med maskingevær

Artikkelen er over 10 år gammel

HORTEN/MOSS: To militærhelikoptre sirklet over Bastøferjene tirsdag morgen. – Ekkelt, sier en av passasjerene.

Herdis Maria Siegert var passasjer på Bastø II fra Horten til Moss tirsdag morgen, og er sjokkert over det hun opplevde på turen.

– Vi så to helikoptre komme lavt over vannet. Min venninne og jeg lurte på hva i all verden dette var for noe. Så dukket det ene helikopteret opp rett utenfor vinduene på ferja. Kun få meter fra båten, forteller Siegert til tb.no.

Del på Facebook

– Ekkel opplevelse

– De lukket opp sidedøren på helikopteret og vi så noen personer med finlandshetter. Det så ut som de pekte på oss med maskingevær som var plassert på et stativ i døråpningen. Det var en ekkel opplevelse, sier hun.

Hun forteller videre at det ikke fikk noen informasjon om hva dette var over høyttaleranlegget på ferja.

– Det er vanlig anstendig oppførsel at passasjerene gjøres oppmerksom på dette. De kunne ha sagt at det bare var en øvelse og at det ikke var noe å bry seg om. Tenk om det var noen om bord på ferja som nettopp hadde opplevd krig. Eller hva med turistene om bord, spør Siegert med en oppgitt stemme.

Var ikke varslet

Teknisk sjef Karl Wisløff i Bastø Fosen sier til tb.no at de ikke er informert om hva slags øvelse som pågikk i formiddag.

– Vi vet ikke eksakt hva eller hvem som hadde øvelse i dag, men mannskapet opplevde dette som en øvelse i presisjonsflyging. Det hender grupper i både politiet og militæret har øvelser, og det er ikke alltid vi får informasjon, sier Wisløff.

Ettersom ingen skulle om bord på ferja, og øvelsen ikke krevde ferjemannskapets medvirkning hadde de ikke informasjon om øvelsen.

Prøver å informere

– Dersom vi satt på informasjon, ville vi opplyst om dette på høyttaleranlegget. Dette ble ikke opplevd som noe spesielt av våre ansatte, som opplever liknende til stadighet, sier Wisløff. 

Han beklager om noen av de reisende ble oppskjørtet etter hendelsen.

– Vi beklager om noen ble redde, og neste gang vil vi informere på høyttaleranlegget. Men denne gangen fikk vi ikke forvarsel, og det hele varte så kort tid at vi ikke rakk å undersøke mer om hva som skjedde, før det var over, sier Wisløff.

Tb.no har etter gjentatte forsøk ikke kommet i kontakt med pressetalsmann for Luftforsvaret for å få klarhet i hva slags øvelse som ble holdt tirsdag morgen.

LES OGSÅ: Snart vil det kry av disse

LES OGSÅ: Store styrker har inntatt Vestfold

Kommentarer til denne saken