Brann i garasje med gasstanker – måtte sperre vei og iverksette evakuering

Brannvesenet er på plass på eiendommen.

Brannvesenet er på plass på eiendommen. Foto:

Politiet satte opp sikkerhetssone på 100 meters radius og sperret Falkenstensveien da det tok fyr i en garasje mandag ettermiddag.

DEL

Like før klokken 13 rykket nødetatene ut til Evjeveien i Horten, etter at de fikk melding om at det brant i en garasje.

Kun minutter senere, meldte politiet i Sør-Øst at brannen tiltok, og at publikum måtte holde god avstand og forholde seg til politiet anvisninger.

– Vurderer å sette en sikkerhetssone på 300 meter fra garasjen, meldte politiet på Twitter.

Ifølge vår reporter på stedet, hadde politiet kort tid etter sperret Falkenstensveien ved Meny på Dampejordet og lyskrysset på Bekkajordet, slik at ingen kunne kjøre Falkenstensveien ned mot Bekkajordet.

- Vi fikk opplyst av det var gass til sveising i bygget, og måtte derfor ta nødvendige forholdsregler. Vi opprettet en sikkerhetssone på 100 meter for andre enn brannmannskapene som slokket fra utsiden med skjæreslokker, for å få ned temperaturen i brannrommet. Skjæreslokker er en avansert høytrykkspyler hvor vi kan tilsette vannet jernfilspon som borer seg gjennom stål og betong. Vannet kommer da ut fint forstøvet på innsiden og har dermed god slokkeeffekt, sier vakthavende brannsjef Jarle Steinnes på Vestfold Interkommunale Brannvesens Facebook-sider.

(Saken fortsetter under bildet)

Brannvesenet i sving rundt garasjen.

Brannvesenet i sving rundt garasjen. Foto:

– Beholder med skummel gass

Ifølge operasjonsleder Tore Grindem i politidistrikt Sør-Øst, var det flere beholdere med gass i den aktuelle garasjen.

– Det vi er mest redd for er sveisegass (acetylen), og propan. Vi vet ikke eksakt hvor mye det dreier seg om ennå, men disse gassene kan være kjempeskumle, sa han før situasjonen var avklart.

– Etter bruken av skjæreslokker, knuste vi vinduer i bakkant samtidig som røykdykkere åpnet døren til garasjen og brukte vifte for å blåse ut røyken. Røykdykker gikk på innsiden i det svært røykfylte lokale og slokket brannen i en bil. Da røyken lettet så vi umiddelbart at det ikke var snakk om sveisegassen Acetylen, men to andre beholdere med gass. Disse tok brannmannskapene ut, forteller Steinnes.

(Saken fortsetter under bildet)

Politiet dirigerer trafikken på stedet.

Politiet dirigerer trafikken på stedet. Foto:

På det meste var det opptil seks brannbiler på stedet, i tillegg til politi og ambulanse.

Like før klokken 13.30, melder vår reporter at eksplosjonsfaren nå er over, sperringene opphevet, og at trafikken går som normalt igjen.

Under kontroll

Brannvesenet var på samme tid i ferd med å få brannen under kontroll i tillegg. I tillegg viser det seg at garasjen ikke inneholdt like mye farlig gass som først fryktet.

– Det var ikke Acetyelen i bygget slik vi fikk informasjon om. To andre gassbeholdere ble tatt ut av våre brannmannskaper. Alle sperringer mht sikkerhet er opphevet, melder Vestfold Interkommunale Brannvesen på Twitter.

(Saken fortsetter under bildet)

Tankene som befant seg inn i garasjen ble plassert utenfor.

Tankene som befant seg inn i garasjen ble plassert utenfor. Foto:

Ifølge operasjonsleder Grindem var garasjen det brenner i registrert som et verksted.

Startet i bil

Brannen startet ifølge brannvesenet i en bil:

– Det har vært varmt oppunder taket i bygget, men det ser ut til at det ikke er nevneverdige brannskader på noe annet en bilen. Bygget var helt tett fylt med røyk da røykdykkerne åpnet døren, for å slokke brannen i bilen, forteller Steinnes.

Slik så bilen hvor brannen startet, ut etter brannen.

Slik så bilen hvor brannen startet, ut etter brannen. Foto:

Artikkeltags