Har ikke hatt branntilsyn likevel

BRANN: Slik så bygget ut dagen etter dødsbrannen.

BRANN: Slik så bygget ut dagen etter dødsbrannen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Brannvesenet har aldri gjennomført et formelt branntilsyn på Ynglingeveien 15 i Horten som brant ned til grunnen lørdag.

DEL

Det presiserer Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) på sin Facebook-side etter at flere medier meldte at det var gjennomført branntilsyn i husrekken for kun et par uker siden.

Kort befaring

Tilsyn etter forskrift om brannforebygging skal planlegges og varsles skriftlig på forhånd, gjennomføres med eiers representant til stede og deretter skrives det en tilsynsrapport.

– Daglig leder i Horten kommunale boligstiftelse har helt rett når han i disse nyhetssakene blir sitert på at representanter fra VIB nylig var i en av de ti leilighetene. Men dette var en kort befaring og fra vår side, ikke et planlagt tilsyn med byggeiers systematiske forebyggende arbeide. Det korte besøket 10. november gir ikke brannvesenet grunnlag for å mene at hele bygget, på nær 800 kvadratmeter, verken hadde feil eller var feilfritt, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

LES OGSÅ: NAV jobber for å finne varige boligløsninger for brannofrene

Delt ansvar

– VIB skal evaluere denne svært alvorlig brannen. Vi vil søke læring som gjør oss i stand til å jobbe enda mer effektivt både i det forebyggende arbeidet og med tanke på slokkeinnsats, understreker brannsjef Per Olav Pettersen.

På generelt grunnlag vil VIB peke på at brannlovgivningen og brannforebyggende forskrift stiller krav både til brannvesen, til brukere og eiere av bygg, sier brannsjefen.

– Uansett om det er en enebolig eller et stort bygg, i privat eller i offentlig eie, har bygningseier et stort ansvar, slik det framkommer i brannforebyggende forskrift, sier Pettersen.

LES OGSÅ: Dødsbrannen på Borre: Brannskillet var ingen hindring

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken