Eplekasse brant i gjestegården

Dette var synet som møtte brannmannskapene i resepsjonen i gjestegården i Horten søndag ettermiddag. Et kubbelys hadde antent eplekassa den sto på.

Dette var synet som møtte brannmannskapene i resepsjonen i gjestegården i Horten søndag ettermiddag. Et kubbelys hadde antent eplekassa den sto på. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bål på gulvet i resepsjonen i gjestegård i Horten.

DEL

Klokka 15.48 søndag gikk den automatiske brannalarmen på en gjestegård i Horten. Mannskaper fra stasjon Kopstad rykket ut. Da brannmannskapene kom til stedet ni minutter senere, så de brannen på det flislagte gulvet i resepsjonen, skriver Vestfold Interkommunale Brannvesen på sin Facebook-side.

Resepsjonen var ubetjent da brannen oppsto.

– Vi så gjennom vinduet at det brant som et lite bål på gulvet. I stedet for å begynne å spyle inne, samlet vi det som brant i en stålkasse og bar ut brannen, sier brannmester Henrik Oseberg.

(Saken fortsetter under bildet).

Kunne blitt langt større brann

– Her har de hatt flaks, fordi potensialet for en større brann var absolutt til stede. Malingen på disken, samt på limtredrageren i taket over, har begynt å boble og ville ha antent om varmepåvirkningen hadde fortsatt. I tillegg hadde vindusglasset sprukket, forklarer brannmesteren.

– Heldigvis gjorde det automatiske brannvarslingsanlegget, som er direktekoblet til 110-sentralen, sin jobb, tilføyer han.

Foajeen var ikke sprinklet.

(Saken fortsetter under bildet).

Den brennede kassa ble raskt fjernet.

Den brennede kassa ble raskt fjernet. Foto:

Kubbelys på eplekasse

Han opplyser at de i ettertid har fått forklart at et kubbelys har stått oppe på en eplekasse av tre, og at det var restene av dette de bar ut.

(Saken fortsetter under bildet).

– Helt generelt: Stearinlys forårsaket i fjor fem større bygningsbranner i vårt område. Det er mye kos med stearinlys, men det kan fort bli veldig ukoselig om lysene ikke står på ubrennbart underlag eller uten tilstrekkelig avstand til annet brennbart, oppfordrer Oseberg.

– Blås ut levende lys i rom du forlater, er vårt råd, avslutter brannmesteren.

Malingen på disken, samt på limtredrageren i taket over, har begynt å boble og ville ha antent om varmepåvirkningen hadde fortsatt, ifølge brannvesenet.

Malingen på disken, samt på limtredrageren i taket over, har begynt å boble og ville ha antent om varmepåvirkningen hadde fortsatt, ifølge brannvesenet. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken