Båten er sporløst forsvunnet – lover finnerlønn

SPORLØST FORSVUNNET: Denne båten forsvant forrige uke. Nå lover eieren finnerlønn.

SPORLØST FORSVUNNET: Denne båten forsvant forrige uke. Nå lover eieren finnerlønn. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Espen Fearley skulle se til seilbåten sin torsdag i forrige uke, før den skulle selges. Men da han kom til brygga, var den borte.

DEL

(Sandefjords Blad) Espen Fearley hadde solgt seilbåten, en Albin Offshore 26. Da kjøperen kom med fly fra Trondheim, oppdaget de at båten var borte.

– Jeg håpet at siden kjøperen hadde betalt, var det han som satt med ansvaret. Men sånn var det ikke, da han ikke hadde sett båten. Derfor måtte jeg overføre pengene tilbake, og finne båten selv, sier Fearley.

Båten har vært uten fast båtplass, og har blitt flyttet mye rundt. Derfor håpet Fearley at havnevesenet hadde tauet båten.

– Jeg har ikke hatt noen fast båtplass. Siste stedet jeg hadde den var ved brygga ved Brødrene Berggren. Det står fortøyning forbudt der, men båten sto i fire dager. Da jeg så den var borte ringte jeg havnesjefen, men de hadde ikke tauet den. Jeg tror den er stjålet, sier Fearnley.

Seilbåten er ifølge Fearnley sjelden.

– Den er laget på en måte som gjør at den ikke synker. Og så har den utenbords motor, som gjør at det er lett å fikse eventuelle feil på den, sier han.

Fearnley har lovet ut en finnerlønn, i håp om båten skal dukke opp igjen så han får solgt den.

– Jeg fikk ikke til registrering i småbåtregisteret, og da fikk jeg heller ikke forsikret den. Da må det bli finnerlønn til de som sporer opp båten, sier han.

Artikkeltags