Storøyde hortensere gikk stort sett forbi og nøyde seg med et smil eller hoderysting, men én fant det nødvendig å korrigere predikantene som satte sitt preg på gågata i Horten tirsdag ettermiddag.

– Det er helt OK at dere bringer budskapet rundt, men barn blir redde og gråter, slik dere hyler og snakker om djevelen, sa en person som tok kontakt etter forestillingen i gågata.

Predikanten vil ikke bare beklage at barn blir skremt av deres opptreden.

Tungetale

– Vi vil ikke at unger skal bli redde, men intet menneske skal stoppe meg fra å komme ut med budskapet. Vi var ferdige da denne reaksjonen kom. Hadde det kommet mange mens vi holdt på, hadde vi flyttet oss nedover gata. For Herren har sagt, det står i Bibelen, at vi skal gå ut og gjøre alle folkeslag til disipler, sier Heidi Albrektsen til Gjengangeren.

Hun bemerket seg blant annet ved å tale i tunger under evangeliseringen i gågata.

– Vi blir revet med av den hellige ånd, og kan ikke gjøre noe annet, forklarer hun.

– Sparer ikke på noe

– Hvorfor er det nødvendig å være så dramatisk?

– Sånn var det da apostlene gikk rundt også, svarer Albrektsen.

– For Guds ånd, som vi blir drevet av, er radikal. Den sparer ikke på noe, forsikrer Levi Jensen.

En forkynnelse som den Horten fikk tirsdag, kan vare et par timers tid. Jensens innholdsrike visittkort forteller om «Levis Ministry», som skal oppleve å vokse.

– Noen velger å følge oss etterpå, påstår Albrektsen.

– Det er begge deler, akkurat som når Jesus forkynte Ordet. Enten plukket folk opp steiner, ellers fulgte de ham, utdyper Levi Jensen.

Tidligere på stand

Til Gjengangeren forteller Albrektsen og predikant Levi A. Jensen at de er fra Sandefjord og har bakgrunn fra en pinsemenighet.

– Vi kan kalle oss pinsevenner, men bryter ut. Vi er drevet ut av den hellige ånd, gjentar Albrektsen.

– For i de siste dager er ikke alle menigheter så offensive som oss, fortsetter Jensen.

De har vært i Horten tidligere, på stand ved torget. Denne gangen reiser de ut for å forkynne sitt budskap direkte til folk på gata. Da slipper de å søke tillatelse, mener de.