Buss for tog fra Tønsberg på grunn av vedlikehold

Artikkelen er over 2 år gammel

Asker stasjon ble sperret for all togtrafikk i formiddag. Men fra Tønsberg var det allerede planlagt buss for tog.

DEL

(Tønsbergs Blad) Asker stasjon ble sperret for all togtrafikk på grunn av feil i signalanlegget. Dette førte til innstilte tog og forsinkelser på Drammenbanen, meldte Bane Nor klokken 09.10 lørdag morgen.

Allerede planlagt buss for tog

På sin hjemmeside ber NSB passasjerer om å vurdere andre transportmidler, da det er få busser i området. Men for reisende fra Vestfold vil det bli litt lettere å komme seg inn til Oslo-området.

Pressevakt i NSB, Gina Scholz, forklarer at det er buss for tog på strekningen Tønsberg-Oslo, men ikke på grunn av signalfeilen i Asker.

– Det var allerede planlagt arbeid mellom på togskinnene Asker og Drammen, som begynte i natt. Derfor hadde vi gjort klart et opplegg med buss for tog fra Tønsberg til Oslo, sier Scholz.

Det opplegget var altså klargjort før problemene i Asker oppsto.

– Derfor blir ikke reisende fra Vestfold berørt av problemene i Asker. Problemene gjelder i stor grad lokaltogene, sier Scholz.

Arbeid hele påsken

Arbeidet på togskinnene vil foregår frem til første april. Passasjerer som planlegger å reise med tog i denne perioden oppfordres til å sjekke togrutene på NSBs enttsider.

– Der har vi et opplegg for reisende fra Asker og Drammen som ligger klart, sier pressevakten.

Når det gjelder signalfeilen i Asker jobber BaneNor i skrivende stund med å finne feilen.

Her kan du se om toget fra Tønsberg er i rute.

Artikkeltags