Åpent møte om utviklingshemmede

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

HORTEN: Ikveld avholdes åpent debattmøte på Jobbintro om budsjettkutt for brukere innen virksomhet bo og tiltak.

DEL

I rådmannens budsjettforslag for 2010 blir virksomhet bo og tiltak tildelt 21 millioner kroner mindre enn det virksomhetsleder selv har meldt behov om. Virksomheten gir tilbud til brukere med ulike fysiske og psykiske funksjonsnedsettelser. Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU) reagerer kraftig på budsjettforslaget. Ikveld blir det debattmøte om saken.

I en henvendelse til Gjengangeren understreker NFU at kveldens møte på Jobbintro vil være en mulighet for politikere, brukere og pårørende til å møtes.
"Det er viktig å vise ressursbehovet for denne gruppen i Horten" heter det blant annet:
"Horten har en markert høy andel av utviklingshemmede sett i forhold til sammenlignbare kommuner og landet for øvrig." Det er blant annet disse problemstillingene man ønsker å belyse i det åpne møtet.

De nye budsjettkameratene med Ap i spissen har allerede lovet 4 millioner kroner til virksomhet bo og tiltak utover det som ligger i rådmannens budsjettforslag. Det var Omsorgslista som insisterte på denne ekstrabevilgningen.
Dessuten har Omsorgslista varslet ytterligere 3 millioner kroner overført bo og tiltak i ventet budsjettjustering på nyåret.
I kommunestyret 14. desember blir budsjett 2010 og økonomi- og handlingsplan 2010-2013 behandlet. Men først blir det altså åpent debattmøte ikveld.

Artikkeltags