Gå til sidens hovedinnhold

To menn pågrepet - politiets søk ga resultater

Artikkelen er over 4 år gammel

En mørkkledd og klissvåt mann ble observert i det samme området der den første mannen ble pågrepet. Etter søk med hund fant patruljene mann nummer to.

(Østlands-Posten)

Her kan du lese intervju med de to mennene fra Hvarnes som fikk det ublide møtet med kjeltringene

Politiet i Vestfold jaktet søndag to personer som iført finlandshetter skal ha knust en bils ruter med slegge og balltre.

Hendelsen skjedde ved Holtebygda i Lågendalen søndag morgen.

SISTE: Klokken 19.50 kan politiet melde om at de har funnet én mann til.

– Etter etterforskning og ytterligere søk med patruljer er nå to menn i 30 årene pågrepet i saken. Begge sitter i arresten i påvente av avhør.

Dette har skjedd

17.30 søndag ettermiddag opplyser leder på operasjonssentralen, Inge Omli Landsrød, at den ene av de to mistenkte fortsatt er på frifot.

– Det er jobbet iherdig hele dagen med å finne de to mistenkte. Den ene er som kjent pågrepet. Vi har fått inn meldinger på at det er observert en mørkkledd, klissvåt mann i det samme området. Derfor har vi satt inn noen politipatruljer og hundepatruljer som går spor nå. Vi fortsetter enn så lenge, og håper at vi får til en løsning ganske snart, sier han.

Den første meldingen politiet kom med om hendelsen ble publisert på twitter klokken 08.04 søndag.

Bilen mennene skal ha kjørt var en blå Volkswagen Touareg, trolig polskregistrert. Det skal også ha vært en henger på bilen.

Politiet lette søndag morgen etter både bilen og gjerningspersonene og den siste observasjonen skal ha vært på rv. 306 i retning Andebu.

Klokken 10.17 meldte politiet at bilen med tilhenger var funnet, men at de fremdeles lette etter gjerningsmennene.

Klokken 12.39 melder politiet på twitter at en mistenkt i saken er pågrepet. Etter det vår journalist på stedet opplyser skal turgåere i området ha møtt på en av de mistenkte og kontaktet politiet umiddelbart. Dette skal være sentralt i Hvarnes.

– En mann ble pågrepet i et skogholt rett ved Hvarneshallen. Etter det jeg kunne se gikk pågripelsen rolig for seg, opplyser journalist Sigrid Ringnes som er i området.

Jakten på den andre mistenkte i saken fortsetter utover søndagen.

(Saken fortsetter under bildet)

– Menn med finlandhette gikk løs på bilen

Operasjonsleder Øystein Eikedalen hos politiet i Vestfold forteller at en mann som hadde vært på jakt i Siljan, fant bilen sin innesperret av hogde trær da han kom tilbake til Holtebygda i Hvarnes søndag morgen.

– Han ringte til oss og fortalte hva som hadde skjedd. Forut for det hadde han da kontaktet sin far. Faren møtte på den aktuelle bilen ved Hvarnes og fulgte etter trehuggerne, sier Eikedalen.

Bilen han fulgte etter skal ha stoppet og to personer med finlandshetter skal ha kommet ut.

– Mannen som hadde fulgt etter dem ble naturlignok litt stresset og forsøkte å rygge. Da endte han i grøfta. Mennene med finlandshette gikk da løs på bilen hans, knuste sideruta og forsøkte å knuse frontruta før de fortsatte videre, sier Eikedalen.

Gjerningspersonene skal ha brukt slegge og balltre.

(Saken fortsetter under bildet)

Leter etter to personer

Politiet har alt tilgjengelig mannskap ute på leting etter de to personene søndag morgen og det er satt opp veisperringer.

– Vi har et håp om å finne dem og vi leter nå i indre Vestfold, sier Eikedalen.

Av hensyn til etterforskningen ønsker han ikke å presisere nærmere hvor de leter. 

Avisas reporter på stedet forteller like etter klokken 10.30 at Holtebygdveien er sperret med politisperringer og at politiet ønsker minst mulig unødvendig trafikk på den veien nå.

– Vi kommer til å undersøke om det kan ha vært gjort for eksempel innbrudd i området som kan knyttes opp mot denne saken, men foreløpig har vi ingen meldinger som omhandler det, sier Eikedalen.

Operasjonsleder Eikedalen forteller også at mannen som fikk bilen ramponert kom ikke selv fysisk til skade og blir tatt hånd om av familie og venner.

Saken oppdateres.

Les også: (+)

Kommentarer til denne saken