Bli med på nettavis-kurs

Bare spør: Erik Phil, Leif Stensland og Aleksander Limkjær hjelper våre lesere førstkommende torsdag. Ingen spørsmål er for dumme, forsikrer de. Foto: Ellen Johannessen

Bare spør: Erik Phil, Leif Stensland og Aleksander Limkjær hjelper våre lesere førstkommende torsdag. Ingen spørsmål er for dumme, forsikrer de. Foto: Ellen Johannessen Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Å lese Gjengangeren på nettbrett er det enkleste i verden, når du kan det. Torsdag tilbyr vi kurs for nye brukere. Du er hjertelig velkommen.

DEL

I dag har Gjengangeren 5.600 abonnenter som har opprett såkalt «aID», vårt innloggingsystem for abonnementssaker på nett og for e-avis.

Særlig er det fint å kunne lese avisa selv om man er bortreist på ferie. Samtidig vet vi at mange flere ønsker å lese avisa digitalt, men kanskje synes det virker for komplisert.

Er du en av dem? Kanskje du ikke husker passordet, eller ikke er registrert aID-bruker?

Det er bare å spørre

Men fortvil ikke - Gjengangeren og Seniornett hjelper deg.

Førstkommende torsdag, fra klokka 10.00 til 12.00 stiller Erik Phil og Leif Stensland fra Seniornett opp i Gjengangerens lokaler i Storgata. Sammen med journalist Aleksander Limkjær, skal de gi nye brukere en innføring i digitalt nettavisbruk og svare på alle dine spørsmål.

– Ja, hjemme hos oss leser vi aviser både på papir og nett. Særlig vil jeg rose «Extra», bilaget som følger rett etter Gjengangeren på nett. Det er veldig interessant. Og det kan jeg bare lese på brettet mitt, sier Stensland.

Extra er en nasjonal e-avis, med saker fra alle Amedia-aviser i hele Norge. Vi oppfordrer alle interesserte til å ta med sin egen mobil hvis de har smarttelefon, eller nettbrettet, for en demonstrasjon.

Todelt samfunn

Seniornett har opplevd at den store datainteressen blant eldre har dabbet av litt.

– Det virker som om samfunnet er delt i to. De som er interessert har lært seg data, men det er en stor gruppe der ute som ennå ikke er på nett – av forskjellige grunner. Noen har lest at internett er noe farlige greier hvor hackere kan stjele identiteten din. Dermed får vi et delt samfunn hvor de som ikke henger med faller av lasset, sier Stensland.

Tilpasset

Seniornett har gått fra å undervise store grupper fra nivå til nivå, til å undervise to og tre brukere i brukertilpassede emner. Hvordan de skal bruke nettbanken, laste ned gratis slektsforskningsprogram eller behandle bilder. Akkurat det siste er Erik Phil spesialist på.

Undervisningen foregår på Aktivitetssenteret i Horten.

Men nå førstkommende torsdag er Gjengangerens lokaler stedet for deg som ønsker råd og veiledning.

Artikkeltags